DP satrauc velonovietnes ierīkošana pie valdības mājas (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai pie Ministru kabineta (MK) ēkas varētu ierīkot velonovietni, Drošības policija (DP) ir izvirzījusi papildus drošības pasākumus, pieprasot uzstādīt videonovērošanas kameras.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja MK preses sekretāre Zanda Šadre, pie valdības nama nākamajā velosezonā - 2013.gadā -plānots novietot velonovietnes un stāvvieta tiks uzraudzīta ar videokamerām.

Viņa stāstīja, ka ideja par velonovietnēm radusies, jo gan valdības ministri, gan MK ēkas apmeklētāji, žurnālisti un Valsts kancelejas darbinieki ar vien vairāk izvēlas veselīgu dzīvesveidu un uz darbu dodas ar velosipēdu, taču līdz šim tur savu spēkratu nav bijis, kur novietot. Tādēļ arī nolemts veidot MK atvērtāku un pieejamāku sabiedrībai, tostarp arī rodot iespēju pie ēkas droši atstāt savu velosipēdu.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, velonovietnes bija iecerēts izveidot jau kādu laiciņu atpakaļ, bet pret to iebildusi DP. DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai LETA sacīja, ka DP nav aizliegusi pie MK izveidot velosipēdu novietni, bet objekta pārvaldītājam - Valsts kancelejai norādījusi, ka MK ēka ir kritiskās infrastruktūras objekts, pret kuru var tikt vērsti gan teroristiski, gan provokatīvi akti. Ja tiek veidota šāda velosipēdu novietne, tad MK drošības sistēmu jāaprīko ar papildu elementiem, kas nodrošinātu nepārtrauktu šīs vietas vizuālu novērošanu, kas prasa papildu izdevumus.

Kad fiziskās drošības pasākumi tiks pilnveidoti, jautājums varētu tikt pārskatīts, piebilda DP pārstāve.

Lai tiktu izpildīti DP norādījumi, Valsts kancelejai šā gada budžeta grozījumos ir paredzēti papildu līdzekļi, lai nodrošinātu šīs papildu drošības prasības pie MK ēkas, tostarp prasības, kas ir izvirzītas videonovērošanas uzlabošanai.

Šadre sacīja, ka šīs drošības prasības līdz gada beigām būs izpildītas.

Saskaņā ar valdībā apstiprinātajiem šā gada budžeta grozījumiem, Valsts kancelejai kritiskās infrastruktūras objektu un informācijas tehnoloģiju fiziskās drošības un aizsardzības nodrošināšanai piešķirti 121 900 latu, liecina pieejamā informācija.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu