Dr.Andis Brēmanis par Jura Šteinberga vājēšanu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Ūdris, vipi.lv

«Ēst ir labi! Tas spēcina, dod pozitīvas emocijas. Neēšana novārdzina. Pārēšanās ir stulba!» Andis Brēmanis

Latvijas Diētas ārstu asociācijas vadītājs Dr.Andis Brēmanis ir viens no Jura Šteinberga atbalsta komandas. Šoreiz par to, kādi ir plāni, ieteikumi un vienošanās.

Uz doto brīdi ar Juri esam tikušies divas reizes. Pirmajā tikšanās reizē es iepazinos ar Jura ikdienu – dzīvesveidu, ēšanas paradumiem un režīmu, pārrunājām vēlamās pārmaiņas dzīves stilā.

Līdz šim viņš nebija pievērsis uzmanību savam ikdienas uzturam nedz daudzuma, nedz satura ziņā, tamdēļ izrunājām dažādas nianses, lai Juris varētu psiholoģiski sevi noskaņot un sasniegt pozitīvu rezultātu.

Tā kā Juris ir cilvēks ar plaša diapazona ikdienu, nav iespējams paredzēt, kurā vietā, kurā dienā viņš ēdīs brokastis, pusdienas vai vakariņas. Tamdēļ tika izstrādāti principi ikdienas ēdienkartei un paradumu maiņai.

Tā kā liekais svars nerodas 1 dienas laikā, arī notievēšana ir ilgstošs process, kas prasa īpašu pacietību. Ir daudz veselīgāk, ja svara zudums ir pakāpenisks un ilgākā laikā posmā, nekā ātri un strauji – Juris vēlas nomest lieko svaru veselības nevis skaistuma dēļ.

Plānotais svara zudums,  apmēram, ½ kg nedēļā, no sākuma tas var būt straujāks, kas saistīts ar liela liekā svara esamību.

Šis nav tievēšanas šovs, bet gan palīdzība organismam! Tāpēc neceriet uz brīnumiem!

Esam vienojušies par sekojošo – Juris – pārskatīs savu dzīves stilu. Optimizēs to fiziskā ziņā – vismaz 2 reizes nedēļā treniņnodarbība, savā  ēdienkartē centīsies neiekļaut nevēlamās lietas, tajā pat laikā palielinās vēlamo lietu apjomu.

Tomēr vēlos piebilst - nav «slikto» produktu, kā arī nav kategorisku aizliegumu. Juris neskaitīs kalorijas un nedzīvos badā!

Badošanās vai mazkaloriju diētu laikā organismam nepietiek būvmateriālu normālai sevis uzturēšanai. Līdz ar to – organisms to turēs īslaicīgi un arī rezultāts būs īslaicīgs. Un jāatceras, ka nepietiks spēka fiziskām aktivitātēm!

Pamatnosacījumi - sabalansēts uzturs un pietiekams šķidruma daudzumus; līdzšinējo uztura ieradumu maiņa; enerģijas patēriņa paaugstināšana ar fiziskām aktivitātēm.

Ēšanas kultūrā jāievēro mērenība, jāēd bieži, bet lēnām.

Vēlamas arī atslodzes dienas – labi būtu pat 2 dienas nedēļā.

Otrajā tikšanās reizē Juris teica, ka jūtas labi un seko līdzi savam uzturam. Viņš minēja, ka viss sākas ar galvu – arī vājēšana un tā viņam ir kārtībā! Izrunājām - ja paliks grūti izturēt jauno ēšanas kultūru, ņemsim kādu palīgu, piemēram, kapsulu vai medikamentu reduktilu, kas palīdz nepārēsties. Pagaidām vēl nevajag, jo Juris pats ar visu lieliski tiek galā.

Sākums izskatās optimistiski un Jurim mērķis arī ir nosprausts – tas, lai pagaidām paliek noslēpums.

Nākamajā rakstā būs iespēja iepazīties ar Dr.Brēmaņa ieteikumiem jau konkrētu produktu izvēlē – to varēsi lasīt jau drīzumā!

 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu