Draud «sarīkot asinspirti Latvijā»; policija aiztur sievieti (39)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Trafalgar Lio, CC BY-NC-ND 2.0

Ceturtdien Valsts policijas (VP) Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki par nāves draudu izteikšanu aizturēja kādu 1982.gadā dzimušu sievieti, kura, izmantojot sociālo tīklu Facebook, divas reizes bija publicējusi ierakstus, kuros solīja «sarīkot asinspirti Latvijā».

Kā informē Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis, informāciju par ierakstiem, kuros tiek solīts Latvijā sarīkot asinspirti, Rīgas reģiona darbinieki saņēma no sociālo tīklu lietotājiem, kuri par to policijai ziņoja, rakstot vēstules uz Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes oficiālajiem Facebook un Twitter(@VPRRP) kontiem.

Sociālo tīklu lietotāji policijai ziņoja, ka sieviete draud veikt masu slepkavošanu, līdzīgu Norvēģijā un ASV notikušajiem gadījumiem.

Rīgas Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs uzsver, ka šādus signālus policija uztver ļoti nopietni.

«Analizējot citu valstu praksi, kurās ir notikuši masu slepkavošanas gadījumi, esam secinājuši, ka šādi ieraksti sociālo tīklu profilos ir vērtējami kā nopietni draudi sabiedrībai. Ārvalstīs ir novērots, ka bieži šīs personas pirms reālu darbību veikšanas, veic ierakstus sociālajos tīklos vai citos veidos publiski ziņo par saviem nodomiem», skaidro Sozinovs.

Sākotnēji iedzīvotāji policiju informēja par vienu draudu izteikšanas gadījumu, taču īsi pirms aizturēšanas 1982.gadā dzimusī sieviete veica vēl vienu ierakstu, kurā atkārtoti solīja «sarīkot asinspirti».

Rīgas Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Sozinovs izsaka pateicību katram iedzīvotājam, kurš ziņoja par šo gadījumu, un aicina arī turpmāk ziņot, ja šādi gadījumi interneta vidē tiek konstatēti.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu