Draudu dēļ evakuēta Ancenes pamatskola; «jokojies» 13 gadus vecs puika (67)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ceturtdienas rītā sprādziena draudu dēļ evakuēta Ancenes pamatskola, bet likumsargi operatīvi aizturējuši viltus spridzinātāju – 13 gadus vecu zēnu.

Kā informē Zemgales reģiona policijas pārvaldē, ap pulksten 9.20 Jēkabpils iecirkņa policijas darbinieki saņēma informāciju no Ancenes pamatskolas, ka vienam no skolēniem somā esot granāta un draudējis ar to uzspridzināt skolu. Bērnu savstarpējās sarunas laikā viena no skolotājām dzirdējusi šādu sarunu, tāpēc nekavējoties par to informējusi policijas darbiniekus.

Notikuma vietā ieradās operatīvie dienesti, policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un mediķi. Veikta 35 skolēnu un 11 pieaugušo evakuācija, bet notikuma vietā strādāja arī policijas kinologs ar dienesta suni.

Sprādzienbīstams priekšmets netika atrasts.

Policisti noskaidrojuši arī skolnieku, kurš jokojoties, izteicies par spridzināšanu.

Noskaidrots, ka skolnieks jau vairākas dienas iepriekš nav bijis skolā. Skolnieks mācās 7.klasē un ir 13 gadus vecs. Skolnieks, gribējis tikai pajokot un nevarējis iedomāties, ka visi to uztvers tik nopietni un ka būšot šādas sekas.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu