Drīzumā slēgs arī Latvijas kontrabandistu pēdējo cerību - ceļu no Krievijas caur Igauniju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts robežsardze

Jau tuvākajā laikā tiks slēgts jaunais Latvijas pierobežas iedzīvotāju legālās kontrabandas ceļš no Krievijas caur Igauniju, ko cilvēki sāka izmantot pēc izmaiņām robežšķērsošanas kārtībā, kas noteica, ka, atgriežoties no kaimiņvalstīm Latvijā, bez papildu nodevu maksāšanas akcīzes preces, arī degvielu, var ievest tikai vienu reizi nedēļā.

To intervijā radio «Baltkom 93,9» pastāstīja Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes Muitas kontroles organizēšanas daļas vadītāja vietnieks Ģirts Pilāns.

«Jau tuvākajā laikā preču ievešanas ierobežojums būs arī uz Krievijas un Igaunijas robežas, arī šis kanāls kontrabandistiem tiks slēgts,» sacīja Pilāns.

Viņš norādīja, ka Igaunijai šajā sakarā notiek diskusijas un pagājušajā nedēļā valdībā tika izskatīts šis jautājums, kā arī igauņu kolēģi bijuši ciemos Latvijā. 

«Arī Igaunijā ir šī pati kontrabandas problēma - alkohols, cigaretes narkotikas. Taču Igaunijai ir mazāk robežpunktu ar Krieviju, arī sociāli ekonomiskā situācija ir labāka nekā Latvijā,» atzina Pilāns.

Jau ziņots, ka pierobežas iedzīvotāji atraduši veidu, kā apiet tā dēvētās legālās kontrabandas aizliegumu - akcīzes preces no Krievijas tie turpina ievest caur Igauniju.

Kopš izmaiņām robežšķērsošanas kārtībā pagājuši trīs mēneši, bet pierobežas iedzīvotāji jau ir pielāgojušies jaunajai kārtībai. Piemēram, Alūksnes puses iedzīvotāji arī tagad uz Krieviju piepelnīties dodas katru dienu, taču sešas dienas nedēļā no Krievijas viņi atgriežas caur Igauniju.

«Legālā kontrabanda» turpina plaukt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu