Drošības apsvērumu dēļ uz citām telpām pārvietos Jūrmalas būvvaldes arhīvu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jūrmalas pilsētas dome uz citām telpām pārcels pašvaldības būvvaldes arhīvu, – šāds lēmums pieņemts pēc ēkas īpašnieka – valsts a/s «Tiesu namu aģentūra» – sniegtā atzinuma par telpas, kur atrodas pašvaldības būvvaldes arhīvs, tehnisko stāvokli, portālu «Apollo» informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Minētās telpas Jūrmalā Edinburgas prospektā 75 Jūrmalas pilsētas dome nomā no valsts a/s «Tiesu namu aģentūra», un tajās atrodas pašvaldības Pilsētplānošanas nodaļa. Pēc ēkas apsekošanas tās īpašnieks informēja, ka būvvaldes arhīva telpas ēkas otrajā stāvā ir noslogotas ar lielāku slodzi, nekā pārseguma nesošajām konstrukcijām būtu pieļaujams.

Jūrmalas pilsētas dome darbinieku drošības dēļ ir pieņēmusi lēmumu darba vietas no būvvaldes arhīva telpām, kur glabājas arhīvā esošie dokumenti, pārcelt uz citām telpām un slēgt zāli, kas atrodas pirmajā stāvā zem arhīva. Pilsētas dome vērsās pie ēkas īpašnieka ar lūgumu arhīva ierīkošanai ierādīt citas telpas, kur pašvaldība var izvietot arhīvu un aprīkot telpu atbilstīgi dokumentu glabāšanai noteiktajām drošības prasībām.

Līdz ar to var nedaudz kavēties dokumentu sagatavošana, kuriem nepieciešami arhīva materiāli, tādēļ pašvaldība lūdz iedzīvotājus ar izpratni uztvert iespējamās pagaidu neērtības. Tiklīdz būs saņemts ēkas īpašnieka piedāvājums, pašvaldība nekavējoties veiks nepieciešamos pasākumus telpas aprīkošanai būvvaldes arhīva vajadzībām.

Jūrmalas pilsētas dome pagājušā gada decembrī aicināja publisko ēku īpašniekus un apsaimniekotājus veikt būvkonstrukciju pārbaudi, lai pārliecinātos par ēku drošību. Kā liecina no vairākiem ēku īpašniekiem saņemtā informācija, šādas pārbaudes, ēku būvkonstrukciju vizuālā apsekošana, atsevišķos gadījumos pieaicinot būvinženierus, Jūrmalas pašvaldībā tiek veikta, tādējādi apzinot iespējamos riskus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu