Drošības policija šobrīd pastiprināti pievērš uzmanību interneta komentāriem (230)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tojosan, CC BY-NC-SA 2.0

Latvijas Drošības policija (DP) šobrīd pastiprināti pievērš uzmanību komentāriem internetā, taču tās rīcībā nav informācijas par apzināti organizētu radikālu viedokļu izplatīšanu, «Apollo» uzzināja Drošības policijā.

DP pievērš pastiprinātu uzmanību komentāriem, kas ir vērsti uz nacionālā vai etniskā naida izraisīšanu, kā arī kūdīšanu uz prettiesiskām darbībām. Šobrīd DP rīcībā gan nav informācijas, kas liecinātu par apzināti organizētu radikālu viedokļu izplatīšanu, taču tiek izvērtēti atsevišķi radikāla satura interneta komentāri.

«Ja izvērtēšanas rezultātā tiks konstatēts, ka šie komentāri satur noziedzīga nodarījuma pazīmes, DP atbilstoši savai kompetencei lems jautājumus par turpmāko pārbaudi kriminālprocesa ietvaros,» skaidro Drošības policijā.

Vienlaikus DP vēlreiz vēlas atgādināt visiem «Apollo» un citu portālu lietotājiem, ka par komentāriem, kas ir vērsti uz nacionālā un etniskā naida izraisīšanu, kā arī kūdīšanu uz prettiesiskām darbībām ir paredzēta kriminālatbildība, tāpēc katram komentētājam būtu rūpīgi jāizvērtē, vai paustais viedoklis nepārkāpj Krimināllikuma normas.

Komentāri (230)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu