Drūmā statistika: brīvdienās noslīkuši septiņi cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Skruzis/LETA

Sestdien un svētdien Latvijas ūdeņos noslīkuši septiņi cilvēki, LNT raidījumam «900 sekundes» pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Vija Grigale.

No tiem četri noslīkuši sestdien un trīs - svētdien.

Aģentūra BNS ziņo, ka kāds 48 gadus vecs vīrietis noslīcis Burtnieku novadā Gaujā, Valkas novadā cilvēks noslīcis Zāģeru ezerā, kā arī glābējiem kopā ar Krasta apsardzes dienestu bija jāmeklē kāds gados jauns kaitsērferis, kurš pazudis jūrā Klapkalnciemā. Svētdien no ūdens Daugavpilī Daugavā izvilktas iepriekš noslīkušas apmēram 50 gadus vecas sievietes mirstīgās atliekas.

Jau ziņots, ka sestdien noslīkuši četri cilvēki.

Jūrmalā, Lielupē, glābēji no ūdens izvilkuši kādu noslīkušu sievieti, Viļakas novadā noslīcis vīrietis, bet vēl divi cilvēki gājuši bojā Lutriņu pagastā un Saldus ezerā. Visi noslīkušie bijuši 30 līdz 50 gadus veci.

VUGD statistika liecina, ka šogad no ūdens krātuvēm glābēji izcēluši jau 72 noslīkušus cilvēkus, no kuriem 18 gājuši bojā jūlijā. Faktiskais noslīkušo cilvēku skaits varētu būt lielāks, jo VUGD statistikā tiek reģistrēti tikai tie gadījumi, kad uz notikuma vietu izbrauca VUGD.

Glābēji aicina nepeldēties alkohola reibumā un stipri sakarsušiem cilvēkiem strauji nemesties ūdenī. Tāpat jābūt ārkārtīgi uzmanīgiem, peldoties jūrā, kad ir lieli viļņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu