Drūmā statistika: Latvijā šobrīd pazuduši gandrīz 200 bērni; skaļākais gadījums - neatklāts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valsts policija ir apkopojusi datus par bezvēsts pazudušajiem cilvēkiem. Tie liecina, ka Latvijā šobrīd ilgāk par gadu ir pazuduši 18 bērni, bet no kopumā apmēram 850 pašlaik pazudušajiem cilvēkiem gandrīz 200 ir bērni, raksta «Neatkarīgā Rīta avīze».

Laikraksts norāda, ka dati var mainīties, jo pusaudži bieži aizklaiņo un viņus drīz vien atrod.

Ilgāk par pieciem gadiem tiek meklēti septiņi bērni, no trim līdz pieciem gadiem – divi, no gada līdz trim gadiem – deviņi bērni. Daudzi no viņiem aizbēg ne tikai no mājām, bet bieži vien pazūd no internātiem un sociālās aprūpes centriem.

Lielākoties tie ir pusaudži vecumā no 14 līdz 16 gadiem. Rudenī visbiežāk cilvēki noklīst no zināmām takām un aizmaldās, mežā ogojot un sēņojot.

Viens no skaļākajiem un joprojām neatklātajiem gadījumiem ir 1990. gadā dzimušās Annamarijas Indānes pazušana 2006. gada 22. septembrī. Meitene izbrauca no Aizkraukles rajona Vecbebru tehnikuma, lai dotos uz savu dzīvesvietu Viesītes pagastā. Tieši pēc šī gadījumā Annamarijas māsa un viņas draugi izveidoja sabiedrisku organizāciju Bezvēsts pazudušo bērnu meklēšanas biedrība. Pašlaik tā aktīvi nedarbojas, kaut arī formāli pastāv.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu