Dukurs: Ja netīrās spēles sāktos šosezon, tās izietu cauri arī Sočos (15)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas skeletona treneris Dainis Dukurs sarunā ar «Apollo» pastāstīja par pagājušā gada pasaules čempionāta Krievijas skeletonistes Marijas Orlovas slidu skandālu, kurš tikai tagad ieguvis atrisinājumu, taču ne tādu, kādu vēlējās vairums sporta veida pārstāvju.

«Krievu skeletonistes pasaules čempionātā izmantotās slidas tika atzītas par galīgi «kreisām» un tika uzlikts naudas sods 20 000 eiro,» stāsta Dukurs.

«Pārējās nacionālās federācijas ar Lielbritāniju priekšgalā ir cītīgi pastrādājušas un piedāvājuši pāris savus priekšlikumus, kādai būtu jābūt slidu kontroles procedūrai. Arī es, kā Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) Materiālu komisijas loceklis, vienai no tām izteicu atbalstu. Tādēļ tagad ļoti gaidu pirmās sacensības, lai redzētu kā tas darbojas praksē. Gribu redzēt, kā tiks kontrolētas slidas un kā «kreisās» slidas tiks diskvalificētas.»

«Paldies dievam, šīs lietas aizsākās gadu pirms olimpiskās sezonas, jo, ja šie cilvēki savas netīrās spēles būtu sākuši šosezon, tad domāju, ka viņiem tas būtu izgājis cauri pat olimpiskajās spēlēs,» uzskata Dukurs.

«Kāds ir viedoklis par piespriesto sodu skeletonā pasaulē? Tas tiek uztverts kā spļāviens sejā, jo tomēr ir kaut kādas normas, kuras ir jāievēro. Tāpat ir arī olimpiskais gars un godīga spēle. Domāju, ka tam visam nevar vienkārši uzspļaut. Pārējās federācijas ir diezgan naidīgi noskaņotas un liks materiālu pārbaudītājiem strādāt noteikumu robežās, lai visus blēžus izķertu un sodīt

«Domāju, ka turpmāk protestiem parakstus vairs nebūs grūti savākt, jo ir jūtams aizvainojums,» secina skeletona treneris. «Ja vēl tajā brīdī, kad viņi tika pieķerti, kāds būtu pateicis, ka ir pieļauta kļūda un meitene ir uzlikusi galīgi nepareizas slidas... Taču Krievijas puse nolēma iet citu ceļu - agresīvo, mēģinot pierādīt, ka kļūdījies ir materiālu izgatavotājs, kas nejauši kaut ko iesmērējis.»

«Mūsu vēlme ir godīgas sacensības visas sezonas garumā, bet, jo īpaši, Soču olimpiskajās spēlēs, kur divu dienu laikā ir jānoskaidrojas labākajam,» piebilst Dukurs.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu