Dumpis: Valdības lamāšana liecina par provinciālismu (577)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Mums tikai liekas, ka šodien viss ir slikti un nav jēgas pārmest Latvijas valdībai, ka visi brauc prom, intervijā žurnālam «Ir» atzinis aktieris Uldis Dumpis.

Dumpis, kura mazbērni negrasās doties prom no valsts, stāsta, ka šodien, kad robežas atvērtas, viss ir iespējams, taču jaunībā neko tādu viņš nespēja iedomāties: «Kāda jēga pārmest Latvijas valdībai, ka visi brauc prom? Krievu laikos, ja būtu robežas vaļā un brauc, kur gribi - paliec dusmīgs uz kolhoza priekšsēdētāju, paņem savu somu, iekāp lidmašīnā un aizlido uz Londonu tīrīt viesnīcas -, būtu aizlaidušies vēl vairāk nekā šodien. Mums tikai liekas, ka tagad viss tik slikti.»

Dumpis tāpat atzīmējis, ka latviskā valdības lamāšana liecina par provinciālismu.

«Kad 1994.gadā ar sievu bijām Amerikā, kāds pavecāks latviešu kungs, kurš pasūtīja Latvijas avīzes, man teica: zini, no tām nāk baigais provinciālisms! Caur vienu lietu: valdības lamāšanu. Pilnīgi jūt, viņš teica, ka uz to pusi 50 gadus nav bijis brīv' pat paskatīties. Un tagad drīkst! Jūsu avīzes, cita citu apdzīdamas, politiķus līdzina ar zemi, viņš teica, un pienāks situācija, kad gudri un godīgi cilvēki bēgs no šīs atbildības, viņi neies politikā. Un jūs atbrīvosit ceļu visādiem gadījuma cilvēkiem, kas gribēs caur politiku tikt pie labuma. Tagad bieži to sarunu atceros,» saka Dumpis.

Viņš uzskata, ka esam nonākuši līdz absurdam, kad «vārds «deputāts» ir apcelšanās».«Paši ievēlam, neviens tak viņus nav iecēlis, un tad visi ņemam, norejam. Bet tā jau nav tikai Latvijā. Satieku savu lietuviešu draugu, viņam visas runas ir par to, cik Lietuvā viss ir slikti, bet Latvijā - labi,» tā Dumpis.

Visu interviju ar aktieri Uldi Dumpi lasiet jaunajā žurnālā «Ir»!

Komentāri (577)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu