Džeimss apsver iespēju kandidēt uz NBA spēlētāju asociācijas prezidenta amatu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Maiami «Heat» zvaigzne Lebrons Džeimss apsver iespēju kandidēt uz NBA spēlētāju asociācijas prezidenta amatu, ziņo amerikāņi raidorganizācija ESPN.

Pašreizējā asociācijas prezidenta Dereka Fišera termiņš beidzās šovasar, un jauns organizācijas vadītājs varētu tikt ievēlēts jau augustā. Trīsdesmit astoņus gadus vecais Fišers pašlaik spēlē Oklahomsitijas «Thunder» vienībā, bet savus karjeras labākos gadus viņš aizvadījis Losandželosas «Lakers» rindās, izcīnot piecus čempiona titulus.

Divkārtējā NBA čempiona un četrkārtējā līgas vērtīgākā spēlētāja Džeimsa kandidatūras gadījumā galvenā problēma esot laika trūkums. Līdzās spēlēšanai 28 gadus vecajam Džeimsam ir arī dažādi pienākumi pret sponsoriem, kā arī viņš piedalās labdarības akcijās.

Tāpat organizācijai būs jāizraugās jauns izpilddirektors, jo līdzšinējais šī amata pildītājs Bilijs Hanters tika atlaists šā gada sākumā uz aizdomu pamata par asociācijas naudas iespējamu novirzīšanu saviem ģimenes locekļiem. Hanters gan to noliedz un gan Fišeru, gan asociāciju ir iesūdzējis tiesā par apmelošanu.

Džeimss asociācijas lietām vairāk pievērsās līdz ar 2011. gadā vairākus mēnešus ilgušo lokautu, apmeklējot sanāksmes, kurās tika spriests par jauno kolektīvās vienošanās līgumu. Savukārt šā gada sākumā asociācijas sanāksmes laikā Džeimss izteicās, ka organizācijai nepieciešamas nopietnas reformas.

Džeimss ir draugos ar Losandželosas «Clippers» saspēles vadītāju Krisu Polu, kurš ieņem asociācijas viceprezidenta amatu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu