Džeimss Bonds atgriežas TV3 jau šovakar

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TV3 turpina demonstrēt leģendārā britu spiega Džeimsa Bonda piedzīvojumus. Jau šovakar plkst. 23.15 skatieties «bondiādes» četrpadsmito filmu «Skats uz slepkavību».

«Skats uz slepkavību» ir četrpadsmitā filma par britu superaģentu Džeimsu Bondu, kas uz kino ekrāniem nonāca 1985. gadā. Tā ir septītā filma, kurā galvenajā lomā ir aktieris Rodžers Mūrs. Filmas pamatā izmantots Jana Fleminga stāsta nosaukums, taču tās scenārijs ir oriģināldarbs.

Filmā Bonda pretinieks ir uzņēmējs Makss Zorins. Viņš gatavojas īstenot kādu pavisam nelāgu plānu — radīt zemestrīci Silikona ielejā, lai gūtu pilnīgu monopolu mikroshēmu ražošanā. Zorina plāns paredz miljoniem nevainīgu upuru. Protams, Bonda uzdevums ir Zorinu apturēt. Kā vienmēr, aģents 007 to nedara viens — viņam palīdz ģeoloģe Steisija.

Šī Bonda filma tapa producentu Alberta Brokolī un Maikla Vilsona vadībā. Vilsons bija arī viens no filmas scenāristiem, sadarbojoties ar Rihardu Maibaumu.

Filma uzņemta Londonas «Pinewood» studijā, kas gan pirms filmēšanas pilnībā nodega. Brokolī šo studiju atjaunoja četru mēnešu laikā, tā nemainot seno tradīciju Džeimsa Bonda filmas uzņemt tieši šajā studijā.

Filmā Bonds, kā ierasts, daudz ceļo — šoreiz vairākas epizodes filmētas arī Īslandē, Šveicē, Francijā un ASV. Nereti filmā darbība noris uz pazīstamu ēku un kultūras pieminekļu fona — «Skats uz slepkavību» piedāvā Bonda faniem redzēt savu varoni darbībā Eifeļa tornī, Žila Verna restorānā, filmā redzams arī Sanfrancisko Zelta vārtu tilts un citas atpazīstamas vietas.

«Skats uz slepkavību» pārsteidz ar savdabīgu aktieru ansambli. Galvenā ļaundara Zorina lomā darbojas slavenais aktieris Kristofers Vokens. Gadu pirms filmas uzņemšanas gan tika ziņots, ka šī loma pieder mūziķim Deividam Bovijam. «Deivids būs lielisks ļaundaris. Mēs pratīsim izmantot viņa izskatu — īpaši viņa acis, kurām ir atšķirīga krāsa,» toreiz paziņoja filmas producents Brokolī. Savukārt pats Bovijs atbildēja, ka viņa dalība filmā ir pilnīgi neiespējama, jo mūzika viņa dzīvē ir svarīgāka un viņš nevēlas sevi padarīt par klaunu. Tikai daudzus gadus vēlāk Bovijs atklāja, ka nepiekrita piedalīties šajā filmā tikai scenārija dēļ, kas viņam šķita bezjēdzīgs. 

Kad Bovijs atteicās, filmas producenti Zorina lomu piedāvāja citai mūzikas zvaigznei — Stingam, taču arī šis mēģinājums tikt pie īstā ļaundara nebija veiksmīgs, līdz Zorina lomu uzņēmās aktieris Kristofers Vokens, kas šo darbu uztvēra ar sajūsmu, jo ir liels Bonda fans.

Filmā pavisam mazā lomā redzams arī vēlākais grāvējfilmu zvaigzne Dolfs Lundgrēns. Viņš atveido vienu no VDK ģenerāļa Gogoļa rokaspuišiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu