Džeimss un Braients atzīti par NBA mēneša labākajiem spēlētājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mēneša labākajiem spēlētājiem, ņemot vērā aizvadītās spēles kopš sezonas sākuma pagājušā gada decembra nogalē līdz janvāra beigām, atzīti Lebrons Džeimss no Maiami «Heat» komandas un Losandželosas «Lakers» līderis Kobe Braients.

Džeimss, kurš kļuva par Austrumu konferences mēneša vērtīgāko spēlētāju, palīdzēja «Heat» komandai 21 mačā izcīnīt 16 uzvaras.

Džeimss vidēji ik spēlē guva 29,2 punktus, izcīnīja 8,3 atlēkušās bumbas un izdarīja 7,1 rezultatīvu piespēli.

Decembrī un janvārī Džeimss 16 spēlēs bija «Heat» komandas rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat viņš 16 mačos guva vismaz 25 punktus, bet 11 cīņās - vismaz 30 punktus.

Džeimss, kurš šosezon jau trīs reizes atzīts par Austrumu konferences nedēļas vērtīgāko spēlētāju, ar vidēji spēlē gūtiem 29,2 punktiem šobrīd ir visas līgas otrais rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr Braients, kurš kļuva par mēneša labāko spēlētāju Rietumu konferencē, palīdzēja «Lakers» komandai 22 mačos izcīnīt 13 uzvaras.

Braients vidēji ik spēlē izcēlās ar 30,0 punktiem, 6,1 atlēkušo bumbu un 5,4 rezultatīvām piespēlēm.

1. janvāra spēlē pret Denveras «Nuggets», kurā «Lakers» zaudēja ar rezultātu 90:99, Braients kļuva par līgas visu laiku jaunāko spēlētāju, kas sasniedzis 28 000 gūto punktu robežu.

Savukārt 10.janvāra mačā ar Fīniksas «Suns», kurā «Lakers» basketbolisti svinēja panākumu ar 99:83, Braients guva 48 punktus, kas joprojām ir šīs sezonas līgas rezultativitātes rekords.

 Zīmīgi, ka janvārī «Lakers» zvaigzne četrās spēlēs pēc kārtas pamanījās gūt vismaz 40 punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu