Dziesmu un deju svētku atskaņas: Dodamies uz tautas lietišķās mākslas izstādi «Dziesma top citādi» (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/dziesmusvetki/9300581366/in/set-72157634666075652

«Rīgas mākslas telpā» vēl apskatāma Dziesmu un deju svētku tautas lietišķās mākslas izstāde «Dziesma top citādi». Vērienīgajā izstādē apskatāmi teju 2000 darbu - lakati, segas, cimdi, pinumi, rotas, ādas darbi, keramika un citi.

Ar saviem darbiem izstādē piedalās vairāk nekā 900 Latvijas meistaru.

Izstādes veidotāji min, ka šajā izstādē nosacīti materializējušās sirds dziesmas - tās ieskanas krāsu koloristikā un tekstūrās, proporciju kārtojumā. Ekspozīcijā tiek «izdziedātas» desmitiem tautasdziesmu. Tajās katrs tautas lietišķās mākslas žanrs ieskanas citādā krāsu un tehniku kārtojumā. Dziesmas «skan» ne tikai meistaru darbos, bet arī gaismas objektos, kas skatītājiem ļauj izjust, cik vienota latviešu tradīcijās ir dzīve un dziesma.

Ekspozīcijā būtisks būs ieskats tradicionālās tautas mākslas situācijā mūsdienu kultūras kontekstā. Senajām prasmēm pievienots ne tikai radošums un jauno materiālu iespējas, bet arī labs dizains. Ekspozīciju papildinās gan Meistaru stāsti, gan Latvijas laikmetīgā dizaina lietu paraugi.

Izstādes koncepciju veidojuši Dagmāra Prīberga, Daina Vītoliņa, Laura Pelše un Gints Mālderis.

Projekta vadītāja ir Linda Rubena.

Izstāde «Dziesma top citādi» interesentiem «Rīgas mākslas telpā» būs apskatāma līdz 8.septembrim.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu