Dzintaru koncertzāli vadīs Guntars Ķirsis (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrības «Dzintaru koncertzāle» dalībnieku sapulcē par «Dzintaru koncertzāles» valdes priekšsēdētāju iecelts SIA «Latvijas koncerti» valdes loceklis Guntars Ķirsis, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas domē.

Ķirsis amatā nomainījis līdzšinējo koncertzāles valdes priekšsēdētāju Svenu Renemani, kurš šajā amatā stājās 2009.gada augustā. «Dzintaru koncertzāles» valdē darbojas arī Diāna Bērza

«Jaunie uzstādījumi Jūrmalas kultūras dzīvē tiks realizēti, balstoties uz vēsturiskām tradīcijām, atjaunojot Dzintaru koncertzālē augstvērtīgas un profesionālas mākslas klātbūtni. Mans redzējums attiecībā uz Dzintaru koncertzāli - panākt tās popularitāti starptautiskajā apritē, vienlaikus balstoties koncertzāles unikalitātē, nodrošinot koncertzāles sezonu visa gada garumā. Jūrmalas koncertdzīves mērķis ir veidot kultūras tūrisma produktu, kas būtu pievilcīgs gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem. Tā būs iespēja piesaistīt tūristus visa gada garumā, piedāvājot gan kvalitatīvus mūzikas projektus, gan telpas semināriem un konferencēm,» norāda Ķirsis.

Ķirsis Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvis akadēmisko maģistra grādu kordiriģēšanas un kora priekšmetu pasniedzēja specialitātē, Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijā iegūts bakalaura grāds. Kopš 2005.gada bijis valsts SIA «Latvijas koncerti» valdes loceklis, kur īstenojis uzņēmuma administratīvo un māksliniecisko vadību, plānojis un realizējis koncertu un festivālu programmas. No 2007. līdz 2009.gadam Ķirsis bijis VSIA «Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris» padomes loceklis, kur viņa atbildība bija uzņēmuma valdes darbības pārraudzība.

«Ņemot vērā to, ka jau šā gada nogalē durvis vērs atjaunotā Dzintaru koncertzāle un Jūrmala kļūs par kultūras pilsētu visa gada garumā, mēs vēlamies Jūrmalā redzēt ne tikai jau esošos pasākumus, kas šeit ierasti notikuši gadu gaitā, bet paši veidot jaunas, spilgtas kultūras dzīves norises, jaunā pakāpē, starptautiski atpazīstamus pasākumus, kas piesaistītu kultūras dzīves cienītājus ne tikai Austrumeiropā, bet daudz plašākā mērogā. Jaunā valdes priekšsēdētāja iegūtā izglītība, gan līdzšinējā profesionālā darbība apliecina viņa spēju vadīt apjomīgus, saturiski bagātus un mērķauditorijas interesēm atbilstošus projektus,» uzskata Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS).

Jūrmalas pilsētas domes Kultūras nodaļas vadītāja Agnese Miltiņa par Ķirša nozīmīgāko panākumu uzskata krīzes gados izauklēto un šobrīd starptautisku atpazīstamību ieguvušo Spīķeru koncertzāli, kā arī nu jau starptautisku atzinību ieguvušo «Rīgas festivālu».

«Tā bija liela drosme un uzdrīkstēšanās ekonomiski un politiski sarežģītajos apstākļos, kādos Latvija bija nonākusi 2009. gadā, uzņemties iniciatīvu un izveidot koncertzāli nebūt ne Rīgas mūzikas mīļotājiem ierastā vietā - tirgus spīķeros. Ķirša spēja mobilizēties, izveidot pirmklasīgu komandu, pārliecināt finansētājus, uztvert pasaules mūzikas elpas pulsāciju, piedāvājot vienmēr labi apmeklētus un interesantus koncertus un visdažādākos mūzikas projektus, ir pierādījums Ķirša spējai būt par Latvijas koncertdzīves veidotāju un toņa noteicēju,» norāda Miltiņa.

Kā liecina «firmas.lv» informācija, «Dzintaru koncertzāle» 2012.gadā strādājusi ar 330 000 latu apgrozījumu un 14 500 latu peļņu, 2011.gadā - ar 360 000 latu apgrozījumu un 34 400 latu peļņu, 2010.gadā - ar 320 000 latu apgrozījumu un 30 500 latu peļņu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu