Dzīvnieku mīļotājiem — «Pet Ekspo 2009»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inese Lindermane-Dirvena

Jau šonedēļ Ķīpsalā atkal valdīs patīkama kņada un rosība — 19. un 20. septembrī notiks pasākums dzīvnieku mīļotājiem — starptautiskā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde «Pet Ekspo 2009».

Apmeklētāji varēs vērot starptautiskās kaķu un suņu izstādes, aizraujošus šovus, aplūkot visdažādākos mājdzīvniekus un eksotiskus mīluļus. Mazie apmeklētāji varēs doties rotaļu virpulī atrakciju parkā «Lec un minies», portālu «Apollo» informēja Inese Libere, «BT 1» mediju koordinatore.

Visi interesenti un dzīvnieku draugi laipni gaidīti Ķīpsalā, kur divas dienas varēs vērot visdažādāko šķirņu suņus un kaķus gan no Latvijas, gan ārzemēm, apskatīt dažādu šķirņu trušus, pērļu vistiņas, papagaiļus, dekoratīvos baložus, jūrascūciņas, dekoratīvās pelītes un žurciņas, dekoratīvos seskus jeb fretkas un daudzus citus dzīvniekus. Pirmoreiz klātienē varēs iepazīties arī ar smirdīgo smukulīti skunksu, kas pērn atceļojis no Amerikas un pašlaik mīt minizoodārzā Iecavas pusē, kur laidis pasaulē arī pirmos pēcnācējus. Skunksu tētis Mario, mamma Šanele un septiņi viņu mazuļi patlaban ir vienīgie skunksi Latvijā. Pirmoreiz izstādes apmeklētāji varēs aplūkot arī Peruāņu pundurcūku, kas sver nepilnus 11 kilogramus. Līdzīgi kā suns vai kaķis, pundurcūciņa ir ļoti interesants mājdzīvnieks.

Tāpat ikviens interesents varēs saņemt gan profesionāļu padomus par to, kāda barība mājas mīlulim ir vispiemērotākā, gan ieteikumus, kā rūpēties par saviem dzīvniekiem un kā uzlabot viņu veselību. Izstādē par pievilcīgām cenām savam mīlulim varēs iegādāties barību, vitamīnus un rudens slapjdraņķim vai aukstai ziemai piemērotus aksesuārus, tāpat arī iegūt izglītojošu informāciju par mājdzīvnieku veterināriju un citiem jautājumiem.

Starptautiskā kaķu izstāde

Starptautiskajā kaķu izstādē, kurā šogad piedalīsies gandrīz 500 kaķu no Latvijas un ārzemēm, būs pārstāvētas teju visas pasaulē zināmās kaķu šķirnes. Izstādē varēs sastapt gan populāro britu īsspalvaino kaķi, Burmas kaķi, Persijas kaķi un Angoras kaķi un pat tādus retumus kā krievu zilo kaķi, Bengālijas kaķi, Devonas reksu, Kornvolas reksu, bobteilu, īskājainos mančkinus un daudzus citus.

Apmeklētāju priekam kaķu izstādes organizators — Latvijas kaķu mīļotāju klubs «Mooncat» — izstādes pirmajā dienā plkst. 14.00 rīkos arī sudraba krāsas kaķu šovu, kurā piedalīsies skaistākie dažādu šķirņu kaķi, kā arī dažādu kaķu šķirņu paraugdemonstrējumu šovu, kura laikā sertificēts tiesnesis no 10 labākajiem vienas šķirnes pārstāvjiem izvēlēsies labāko šķirnes pārstāvi.

Lai kaķu izstādi darītu vēl krāšņāku, šogad būs arī kāds īpašs jaunums — kaķu buduāru šovs. Tajā apskatei būs izlikti īpaši izstādes vajadzībām darināti grezni buduāri. Šis nebūt nav lēts prieks četrkājaino mīluļu īpašniekiem, jo vidēji šāda buduāra izgatavošanai jārēķinās ar 75 vai pat vairāk latu lieliem izdevumiem.

Starptautiskā suņu izstāde

Šogad starptautiskajā suņu izstādē piedalīsies vairāk nekā 1500 suņu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Moldovas, Polijas un Uzbekistānas. Pirmoreiz suņu izstādē būs skatāms arī Ļudogorskas dzinējsuns — šķirne, kas Latvijā vēl nav sastopama. Būs arī plašs kucēnu tirgus.

Sestdien, 19. septembrī, apmeklētāji varēs vērot iespaidīgu teatralizētu šova programmu «Flora un fauna», kurā piedalīsies četrkājainie mīluļi ar saviem saimniekiem. Katrs priekšnesums būs izstrādāts kā teatralizēts uzvedums, kurā tiks izmantotas speciāli darinātas dekorācijas, tērpi ar floristikas un dizaina elementiem, īpaši piemeklēta mūzika un slaidšovs. Šova pirmā daļa notiks no plkst. 12.00 līdz 13.30, bet otrā — no 14.30 līdz 16.00.

Savukārt svētdien, 20. septembrī, no plkst. 14.30 līdz 15.30 lielajā ringā varēs vērot bulgāru aitusuņu un Ļudogorskas dzinējsuņu šovu un paraugdemonstrējumus. Izstādes pēdējā dienā no plkst. 12.00 līdz 14.00 notiks arī modes šovi, netradicionālās un tradicionālās dresūras paraugdemonstrējumi, ko prezentēs dažādi dresūras klubi. Savukārt no plkst. 15.30 savu māku demonstrēs bērni hendleri un viņu četrkājainie mīluļi, bet plkst. 16.00 šo «stafeti» pārņems jau pieaugušie ar saviem suņiem. Katras dienas noslēgumā, no plkst. 16.30, izstādes suņi sacentīsies par titulu «Best in Show».

Jauntrušu izstāde un trušu pilsētiņa Ķīpsalā

Līdzās starptautiskajām kaķu un suņu izstādēm Ķīpsalā šajās dienās notiks arī jauntrušu izstāde, kurā būs aplūkojami dažādu šķirņu garauši, tādi kā kastor-rekss jeb Bebru karalis, oranžais rekss, Burgundas truši, auntruši un daudzi, daudzi citi. Interesenti sestdien varēs sekot līdzi jauntrušu vērtēšanai, kurā piedalīsies sertificēta trušu vērtētāja Latvijas Šķirnes trušu audzētāju asociācijas valdes priekšsēdētāja veterinārārste Dace Kaula.

Pavisam neticami, bet tik tiešām neliels Ķīpsalas stūrītis otrajā hallē pārtaps īstā trušu pilsētiņā ar dažāda lieluma mājiņām, ielām, laternu stabiem un aku. Šajā pilsētiņā lēkās tās garausainie iemītnieki — truši, bet kādā mājiņā apmeklētāji varēs vērot visu kuplo trušu ģimeni ar tās mazajiem un pūkainajiem mazuļiem.

Viss ikdienā nepieciešamais tavam mīlulim par pievilcīgām cenām

Izstādē piedalīsies dzīvnieku barības tirgotāji, veterinārās klīnikas un zāļu lieltirgotavas, aksesuāru ražotāji un tirgotāji, profesionālās zvēraudzētavas un dzīvnieku mīļotāju klubi. Interesenti Ķīpsalā varēs iegūt dažādu profesionāļu padomus, tai skaitā uzzināt, kā un kur iegādāties mājdzīvniekus, kā rūpēties par dzīvnieciņiem, kādu pārtiku mīlulim izvēlēties, kur un kādu veterinārārstu meklēt. Tāpat izstāde ir vieta, kur par labākajām cenām iespējams iegādāties barību un aksesuārus savam mājas mīlulim.

«Lec un minies» atrakciju parks Ķīpsalā

Sadarbībā ar atrakciju parku «Lec un minies» tiek veidota plaša izklaides programma, kur lielie un mazie varēs piedalīties dažādās spēlēs, konkursos un akcijās, kārtīgi izšūpoties, izmēģināt piepūšamās atrakcijas un dažādas citas atpūtas iespējas.

www.petekspo.lv

Izstādi organizē starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība «BT 1» sadarbībā ar Latvijas kaķu mīļotāju klubu «Mooncat» un Latvijas kinoloģisko klubu «Favorīts».

Norises vieta:

Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā.

Darba laiks:

19.–20. septembrī plkst. 10.00–18.00.

Biļešu cenas:

Bērniem līdz četru gadu vecumam — ieeja bez maksas

Bērniem no 4 līdz 18 gadiem — Ls 2

Pensionāriem — Ls 2

Pieaugušajiem — Ls 3

Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm — ģimenes biļete (divi pieaugušie un divi bērni vai viens pieaugušais un trīs bērni) — Ls 7,50.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu