Džokovičs kā otrais kvalificējies sezonas noslēguma turnīram (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ATP ranga līderis Novaks Džokovičs no Serbijas kļuvis par otro tenisistu, kurš kvalificējies ATP sezonas noslēguma turnīram «ATP World Tour Finals», šodien paziņoja Tenisa profesionāļu asociācija (ATP).

Džokovičs pirmoreiz turnīrā triumfēja 2008. gadā, bet otro reizi to paveica pērn, un viņš pievienojies spānim Rafaelam Nadalam, kurš, aizvadot ļoti veiksmīgu sezonu, gada noslēguma sacensībām kvalificējās jau pirms diviem mēnešiem.

«Manas mīļākās atmiņas ir par titula iegūšanu pērn, kad uzvarēju visos piecos mačos un rādīju tiešām labu sniegumu,» izteicies Džokovičs. «Tas bija labākais veids, kā pabeigt sezonu.»

Džokovičs ATP ranga līdera godu ieņem jau 44 nedēļas pēc kārtas, bet kopumā viņš pirmajā vietā atrodas jau 95. nedēļu.

Šogad Džokovičs uzvarējis trijos turnīros - Austrālijas atklātajā čempionātā, Dubaijas «ATP World Tour 500» turnīrā un Montekarlo «Masters 1000» sērijas sacensībās.

Kā ziņots, ATP finālsacensībās novembrī notiks Londonā. Tajās piedalās astoņi labākie pasaules tenisisti. No šī gada sezonas noslēguma turnīra galvenā balva tiks saukta bijušā ATP prezidenta Breda Drjūeta vārdā.

ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti, aiz Nadala un Džokoviča ir skots Endijs Marejs un spānis Davids Ferrers, bet pērnā gada sacensību finālists Rodžers Federers no Šveices pašlaik ieņem vien septīto vietu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu