«E-klase» laidīs klajā skolvadības sistēmas mobilo versiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Latvijas lielākais izglītības portāls «E-klase» mācību gada sākumā laidīs klajā skolvadības sistēmas mobilo versiju «m.e-klase.lv». Plānots, ka «E-klases» mobilo versiju izmantos aptuveni 50 000 lietotāju dienā.

Ar mobilās versijas palīdzību skolēni un viņu vecāki varēs ātri un ērti uzzināt jaunākās atzīmes, uzdotos darbus mājās, kavējumus, kā arī visu citu, kas saistīts ar mācību gaitām.

«Skolvadības sistēmas mobilā versija tiek veidota tā, lai to būtu vienkārši, ātri un ērti lietot uz jebkura veida mobilā viedtelefona, kam ir interneta pieslēgums. Izmantojot mobilo versiju, skolēni un viņu vecāki varēs operatīvi sekot līdzi pašiem svarīgākajiem ierakstiem – atzīmēm, piezīmēm, kavējumiem un mājas darbiem, kā arī svarīgākās ziņas izglītības jomā. Plānots, ka mobilā versiju tiks papildināta arī ar personīgo laika plānotāju un dažādiem interaktīviem risinājumiem,» pastāstīja «E-klases» izstrādes vadītājs Jānis Kaģis.

«E-klase» ar projekta pakalpojumiem pašlaik nodrošina jau vairāk nekā 700 Latvijas skolu, kā arī aktīvi piesaista arvien jaunas profesionālās ievirzes, pirmskolas izglītības un interešu izglītības iestādes. Portālu ik dienu apmeklē vismaz 150 000 lietotāju un tajā ir reģistrēti aptuveni 15 000 skolotāju un 150 000 ģimeņu visa Latvijā.

«Projekts «E-klase» lietotāju vidū pierādījis sevi kā neaizstājamu palīgu mācību procesā. Skolotāji, skolēni un viņu vecāki augstu novērtē datu drošības kvalitāti un tehniskā atbalsta servisu. Nepārtraukti «E-klasē» tiek ieviesti arvien jauni papildinājumi, uzklausot lietotāju ierosinājumus, priekšlikumus un prasības, tāpēc plānots, ka drīz vien šāda mobilā versija būs pieejama arī skolotājiem,» papildina J.Kaģis.

Projekts «E-klase» tika izveidots 2005.gada sākumā ar mērķi atvieglot skolotājiem darbu, gatavojot dažādas atskaites un informējot skolēnus un viņu vecākus par sekmēm skolā. Projekta «E-klase» izstrādātājs un uzturētājs ir SIA «Digitālās Ekonomikas Attīstības Centrs».

«E-klase» ir kļuvis par Latvijas lielāko izglītības portālu, kas piedāvā arī informatīvo klāstu ziņu veidā, bilžu galerijas, video un audio ierakstus, kā arī dažādas lietotāju saziņas iespējas forumā un «E-klases» pastā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu