EČ finālā sensacionāli iekļūst Turcijas basketbolistes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālā piektdien pārsteidzoši iekļuva Turcijas valstsvienība, kas pusfinālā ar 68:62 (16:15, 22:16, 11:11, 11:18, 8:2) pagarinājumā uzvarēja pagājušā turnīra spēcīgāko komandu Franciju.

Spēles pamatlaikā pēc pārsvara izšķērdēšanas neizšķirtu Turcijas komanda panāca 44 sekundes pirms tā beigām, bet vēlāk sekojošajā pagarinājumā pretiniecēm ļāva gūt vien divus punktus.

Rezultatīvākā uzvarētājiem ar 23 punktiem bija Nevina Kristena Nevlina, bet 17 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Nevrije Jilmaza. Tikmēr Francijas izlases sastāvā ar 24 punktiem izcēlās Emīlija Gomisa.

Turnīra finālā piektdien kā pirmās iekļuva Krievijas basketbolistes, kas ar 85:53 uzvarēja Čehijas izlasi.

Uzvarētāju labā 18 punktus guva Jeļena Daņiločkina, kamēr 16 punktus iekrāja Ludmila Sapova. Tikmēr Čehijas izlases sastāvā rezultatīvākās ar desmit punktiem bija Ilona Burgrova un Petra Huličova.

Pagājušā čempionāta otra spēcīgākā komanda Krievija Eiropas čempionātā spēlēs sesto reizi pēc kārtas, kamēr Turcijas valstsvienība ar savu uzvaru nav pieļāvusi pagājušā čempionāta fināla atkārtojumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu