EDSO novērotāji: Situācija Ukrainas austrumos var pasliktināties (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Uz Ukrainu nosūtītā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju misija pirmdien konstatējusi, ka situācija valsts austrumos ir ļoti saspringta un varētu pasliktināties.

«Novērotāju misija apmeklējusi pilsētas, lai savāktu informāciju, uzklausītu vietējo iedzīvotāju problēmas un izskaidrotu viņiem EDSO lomu,» misijas paziņojumu citē aģentūra «Interfax-Ukraina»

Novērotāji apmeklējuši Slovjansku, kur nedēļas nogalē bruņotas prokrievisko separātistu grupas ieņēma vietējo milicijas pārvaldi un sagrāba tur esošos ieročus. Pie pilsētas robežas novērotāji sastapuši vairākus kontrolpunktus, kuros atradušies «labi bruņoti cilvēki maskās».

Lai gan Doņeckā misija nav konstatējusi, ka parādītos jaunas barikādes, novērotāji atzinuši, ka situācija pilsētā varētu pasliktināties.

EDSO eksperti norāda, ka saspringta situācija valda arī Harkovā un Luhanskā, kur notikuši prokrievisko separātistu mītiņi, kuros piedalījušies vairāki tūkstoši cilvēku.

Arī Krasnijlimanā pilsētas milicijas pārvaldē atrodas bruņoti cilvēki.

Separātistu pašpasludinātās tā dēvētās Doņeckas republikas karogs izkārts arī pie Kramatorskas mērijas. Pēc apšaudes ieņemta arī pilsētas milicijas pārvalde.

Kā ziņots, pirmdien bruņoti separātisti sagrābuši milicijas pārvaldi arī Horļivkā.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu