EEDC Rīgas posms noslēdzas ar avārijām un grandiozu Elkšņa uzvaru (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Enkurs/4rati

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā, Biķernieku trasē, norisinājās Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) 3. posms, kurā uz starta stājās Latvijā vēl līdz šim neredzēti spēcīgs braucēju sastāvs, to starpā arī Formula D zvaigzne, amerikānis Raiens Turks. Amerikānim sacensībās otrā vieta, bet uzvaru ar filmu cienīgiem notikumiem izcīnīja Gvido Elksnis.

Ar avārijām un notikumiem bagātajā EEDC 3. posmā uz starta stājās 35 autosportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Somijas un ASV. Plāns startēt Rīgā ar Roberta Rodes auto bija arī austrāliešu drifterim Aleksam Kantarovskim, tomēr jau treniņu laikā viņa stūrētais «Nissan 200SX» piedzīvoja dzinēja defektu. Bez amerikāņa Turka sacensībās piedalījās arī tādi Eiropā zināmi braucēji kā poļi Pāvels Trela un vairākkārtējais Dakaras rallija dalībnieks Jakubs Pržigonskis un labākais somu drifteris Juha Rintanens, kurš finālbraucienos auto dzinēja defekta dēļ gan nestājās uz starta.

Sacensības bija aizraujošas ne vien ar spēcīgo dalībnieku sastāvu, jaudīgo automašīnu izlasi un vēl neredzētiem dūmu mutuļiem, bet gan arī ar neskaitāmām avārijām. Daudziem pilotiem liktenīgs izrādījās pirmais līkums, kurā trakākie braucēji sānslīdi sāka pie 150 un vairāk kilometriem stundā. Pirmā līkuma riepās un betona sienā savus automobiļus pamatīgi apskādēja polis Jakubs Skomoruča, Vents Pečaks, Raivis Bodmanis, igauņi Jarmo Luhts un Harolds Valdma, Elvijs Ķezis, Andrejs Novopavlovskis, Kristaps Blušs un Maksims Tvardovskis.

Kvalifikācijā labākos rezultātus uzrādīja Elksnis, Ivo Cīrulis un Turks, bet pie ātrākā iemetiena titula tika Elvijs Ķezis, kurš sānslīdi braucienā, kurā avarēja, uzsāka pie 162 kilometriem stundā. Tandēmu cīņas sākās ar 1/16 fināliem jeb TOP 32, līdz ar to skatītājiem kopskaitā bija iespējams noraudzīties 32 tandēmu cīņās. Labāko četriniekā sīvās cīņās iekļuva Elksnis, Cīrulis, Turks un Ēriks Ulass.

Pusfinālā savā starpā cīņas aizvadīja Elksnis un Ulass, no kuriem pārliecinoši finālā iekļuva Gvido, savukārt otrajā pusfinālā starp Cīruli un Turku par mata tiesu pārāks izrādījās Formula D zvaigzne Turks. Cīņa par trešo vietu izpalika, jo Ulasa automobilim pārkarsa dzinējs, līdz ar to bronzas pjedestālu EEDC 3. Posmā izcīnīja Ivo Cīrulis.

Pirms fināla starp Elksni un Turku norisinājās trillera cienīgi notikumi, jo Elkšņa auto, braucot uz startu, salūza aizmugurējais reduktors. Uz «ātru roku» tika sarunāts aizņemties auto no Jāņa Eglītes, lai Gvido būtu iespēja aizvadīt cīņu par pirmo vietu. Kā par brīnumu, Elksnis ātri adaptējās pie svešā automobiļa un izcīnīja grandiozu uzvaru pret Turku.

Nākamais, ceturtais Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) posms 28. un 29. jūnijā norisināsies Lietuvā, ātrajā un bīstamajā Kačerginas trasē.

EEDC 3. posma rezultāti:

1. Gvido Elksnis, BMW 328T/BMW 344K

2. Raiens Turks, HGK Kit Car (BMW)

3. Ivo Cīrulis, BMW 3. sērija (E30)

4. Ēriks Ulass, BMW 340 (E30)

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu