Eiduka: baidos teikt, ka pasaules čempionātā būs medaļa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Bērziņš-Soms, Latvijas Šķēpmetēju klubs

Latvijas šķēpa mešanas trenere Valentīna Eiduka pirms pasaules čempionāta, kas šajā nedēļas nogalē sāksies Dienvidkorejā, sarunā ar «Apollo» pastāstīja par savu audzēkņu gatavību sezonas galvenajam startam.

Pavisam pasaules čempionātā Latviju šķēpmešanas sektorā pārstāvēs pieci sportisti - Vadims Vasiļevskis, Zigismunds Sirmais, Sinta Ozoliņa-Kovala, Ēriks Rags un Madara Palameika, no kuriem pirmie trīs ir treneres Eidukas audzēkņi.

Pirms pasaules čempionāta škēpmetēji esot labi pastrādājuši treniņnometnē Ventspilī, tomēr trenere ir nedaudz pikta par masu mediju izdarīto spiedienu: «Nez kurš nelietis «Sporta Avīzē» uz vāka uzlicis bildi, ka Vadims brauc pēc zelta? Arī pats Vadims ir cemmīgs. Varēja taču vismaz uzrakstīt, ka pēc medaļas...»

Vienlaikus Eiduka norāda, ka Vasiļevska kāja šosezon esot saudzēta un galvenajiem mačiem 2004. gada olimpiskais vicečempions esot gatavs. «Svarīgi ir savākt sevi psiholoģiski, tomēr baidos teikt, ka būs medaļa. Tāpat Vadimam regulāri tiek špricētas pretiekaisuma zāles. Pēc mačiem gan viņš ir izsalcis. Treniņos šķēpu nemetam, jo var neriktīgi nolikt kāju un tad atkal viss darbs būs vējā.»

Tikmēr Sirmais uzsver, ka pasaules čempionātā viņa mērķis ir iekļūt finālā. «Ambīcijas jau viņam ir lielas,» smaidot saka Eiduka. «Tehniski un fiziski savam vecumam viņš ir gatavs, var uzmest arī personisko rekordu. Taču redzēs, kā Zigis tiks galā ar psiholoģisko nastu - ja labākie metīs pirms viņa un būs tāli metieni, tad varētu būt grūti. Galu galā vēl jau puika vien ir.»

Runājot par Ozoliņu-Kovalu, trenere atzīst, ka Sinta šogad ir spēcīgāka nekā jebkad agrāk. «Pēdējā laikā viņai bija grūti, jo kļūšana par māmiņu un universitātes beigšana atņēma daudz spēka, bet Ventspilī viņa no sirds pastrādāja. Vajadzētu būt labi.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu