Eiro no bankomātiem Jaungada naktī vairāk ņems priekam un dvēselei (55)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiro no bankomātiem Jaungada naktī vairāk ņems priekam un dvēselei, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja  Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

Viņaprāt, bankomāti eiro ieviešanas procesā sagādās vismazākās raizes. «Par tehnisko pusi jau Komercbanku asociācija ir informējusi, ka 99% bankomātos jau būs pieejams eiro pirmajā stundā pēc pusnakts. Minimāls bankomātu skaits, kas fiziski tāpat naktī nav pieejami, jo tie atrodas biroju telpās, 1.janvārī būs slēgti. Kopumā ar bankomātiem es redzu vismazāko problēmu,» teica Zakulis.

Viņaprāt, ar eiro izņemšanu no bankomātiem iedzīvotāji Jaungada naktī nesteigsies.

«Prakse no citu valstu pieredzes rāda, ka pirmie naudas izņēmēji [ir] ar šampanieša glāzi vienā rokā un ar svaigi izņemtajiem eiro otrā rokā - tas vairāk ir priekam, dvēselei. No praktiskās puses raugoties, veikt norēķinus latos vēl varēs divas nedēļas pēc eiro ieviešanas, tāpēc nav objektīvi iemesli steigties vai satraukties,» norādīja FKTK vadītājs.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu