«Eirodziesmas» nacionālās atlases uzvaru bukmeikeri piešķir <i>Aishai</i>

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi Latvijas vēsturē bukmeikeri izteikuši prognozes par Eirodziesmas nacionālās atlases konkursu - uz «Eirovīzijas» finālu braukšot Aisha, informē Jānis Trēgers, «Safepay Malta Limited».

Jau šajā nedēļas nogalē Ventspilī tiks noskaidrota Latvijas «Eirodziesma 2010». Jau ierasts, ka izmantojot sporta sacīkstēs pielietojamo metodoloģiju, šajā muzikālajā sacensībā, savas prognozes izteikuši arī bukmeikeri.

«Bukmeikeriem ir senas un labas tradīcijas «Eirovīzijas» prognožu izteikšanā un šis notikums allaž piesaista daudzus derības slēgt gribošus spēlētājus. Jāsakā, ka nu jau vairākus gadus bukmeikeri ir iemanījušies ļoti precīzi prognozēt uzvarētāju šajā mākslinieciskajā sacensībā. Tā, piemēram, pagājušā gada uzvarētājs Aleksandrs Ribaks bija ļoti izteikts favorīts arī pirms konkursa un viņa pārliecinošā uzvara tikai pierādīja, ka izteiktās prognozes bijušas precīzas,» stāsta Jānis Trēgers «Betsafe.com» Latvijas pārstāvniecības vadītājs. Šogad «Betsafe.com» bukmeikeri pirmo reizi Latvijas vēsturē izteikuši prognozes arī par Latvijas nacionālās atlases rezultātiem.

Kā reālāko kandidāti braucienam uz Oslo bukmeikeri prognozē Aishu ar Jāņa Lūsēna dziesmu «What for». Viņas izredzes tiek lēstas nepilnu 60% apmērā. Viņas reālākais konkurents ar aptuveni 25% izredzēm ir Dons ar Zigmāra Liepiņa skaņdarbu «My Religion is Freedom», bet kā trešā favorītu sarakstā ierindota Kristina Zaharova.

Daudzus noteikti interesēs, kādi aspekti tiek ņemti vērā, izvērtējot dziesmu un izpildītāju izredzes uz uzvaru. Uz šiem jautājumiem atbild prognožu autors Roberts Egle. «Pirmkārt, protams, tiek noklausītas visas dziesmas. Bukmeikeri uzdevums ir būt objektīvam, taču gala rezultāts jebkurā gadījumā noteikti ir arī nedaudz subjektīvs.» Objektīvo pusi vērtējumā palīdz nodrošināt tāda lietas, kā iepriekšējo gadu rezultātu apskate un izsvēršana. Piemēram, ir pierādījies, ka mērķtiecīga cīņa par uzvaru Latvijas populārākajiem māksliniekiem agri vai vēlu nes panākumu un ceļazīmi un finālu. Tāpat šajā reizē visas Latvijas pārstāvju dziesmas tika nosūtītas «Betsafe.com» «Eirovīzijas» fināla prognožu autoram, kas, nebūdams latvietis, varēja daudz objektīvāk izvērtēt pašu skandarbu un tā potenciālu, nesaistot to ar katra konkrētā izpildītāja popularitāti mūsu valstī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu