Eirokomisāre: SVF palīdzības lūdzēji demonstrē politisku impotenci

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skanpix

Valstu vadība, kas lūdz palīdzību Starptautiskajam valūtas fondam (SVF), demonstrē politisku impotenci, otrdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) finanšu programmu un budžeta komisāre Daļa Grībauskaite, kas kandidēs Lietuvas prezidenta vēlēšanās.

Eirokomisāre to paziņoja konferencē, kuru organizē biznesa izdevums «Verslo žinios». Viņa ieteica Lietuvai pretoties ekonomikas recesijai un nesteigties lūgt palīdzību SVF.

«Tā ir ilūzija, ka mums kāds vienkārši aizdos kā dāvanu bez kādiem nosacījumiem. Individuālas pieejas Lietuvai nebūs, tiks piemēroti ļoti stingri nosacījumi, pietiek palūkoties uz Latviju. Kamēr vien iespējams, es iesaku valdībai pašai risināt lietas,» sacīja Grībauskaite.

Ja valdība izlems vērsties pie SVF pēc palīdzības, tad tai jāinformē sabiedrība par to, ka algas un sociālie maksājumi tiks vēl vairāk samazināti un nāksies taupīt vēl vairāk, uzsvēra eirokomisāre.

Lietuvas premjers Andris Kubiļus uzsvēra, ka SVF pats ir pozicionējis sevi kā «pēdējo iespēju». «Mēs zinām, kas mūs sagaida, un uzskatām, ka esam spējīgi paši risināt lietas,» sacīja premjers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu