Eiropā notiek 1.maija demonstrācijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Virknē Eiropas valstu otrdien notiek 1.maija demonstrācijas, kurās šogad protestētāji galvenokārt vēršas pret sāpīgajiem taupības pasākumiem.

Madridē, Parīzē, Atēnās un citviet protestētāji vēlas pievērst uzmanību augstajam bezdarba līmenim, budžeta izdevumu samazināšanai un citām ekonomiskajām grūtībām.

Spānijā, kur ir augstākais bezdarba līmenis industriāli attīstītajā pasaulē, protesta akcijas kopumā iecerētas 80 pilsētās.

Madrides centrā pulcējušies desmitiem tūkstoši cilvēku, asi nosodot bezdarba problēmu un jaunās darba tirgus reformas, kas atvieglo darbinieku atlaišanu, kā arī vēršoties pret budžeta līdzekļu samazināšanu veselības aprūpes un izglītības nozarēm.

«Absolūta vardarbība, jūs mums laupāt mājas un maizi!» izteicās kāda demonstrante.

Arī Grieķijā otrdien - vien piecas dienas pirms parlamenta vēlēšanām - notiek vērienīgas demonstrācijas.

«Nevis vieni paši, bet gan kopā mēs tur nonāksim!» teikts vienā no Atēnu centrālajiem laukumiem izvietotajā plakātā.

Tikmēr Francijā 1.maija svētku pasākumus aizēno priekšvēlēšanu mītiņi pirms svētdien gaidāmās prezidenta vēlēšanu otrās kārtas.

Arī Polijā un Čehijā notiek protesti pret bezdarbu, mājokļu trūkumu un taupības pasākumiem.

Savukārt Vīnē aptuveni 100 000 Sociāldemokrātiskās partijas atbalstītāju pieprasa augstāku izglītības kvalitāti un vienlīdzīgāku bagātību sadali.

Bulgārijā tikmēr ap 2000 cilvēku pieprasa konservatīvās valdības demisiju.

Stambulā uz mītiņu pulcējušies desmitiem tūkstoši cilvēku, un kārtības nodrošināšanā iesaistīti 20 000 likumsargu.

Maskavā savukārt 1.maija gājiens pulcēja vairāk nekā 100 000 cilvēku, un tajā piedalījās arī pašreizējais prezidents Dmitrijs Medvedevs un premjerministrs Vladimirs Putins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu