Eiropas čempionāts vieglatlētikā beidzas ar skandālu (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien Zviedrijas pilsētā Gēteborgā ar skandālu noslēdzas Eiropas čempionāts vieglatlētikā, kad uzmanības centrā nokļuva Francijas kārtslēcējs Reno Lavilenjē.

Lavilenjē sākotnēji pārlēca 6,07 metru augstumā novietoto latiņu, tomēr vēlāk mēģinājums netika ieskaitīts.

Vispirms olimpiskais čempions ar pārvarētu 6,01 metru nodrošināja zelta medaļu, bet pēc tam viņš centās uzrādīt visu laiku otru labāko rezultātu aiz leģendārā ukraiņa Sergeja Bubkas, uzliekot latiņu 6,07 metru augstumā. Pirmajos divos mēģinājumos francūzis augstumu nepārvarēja, bet pēc trešā mēģinājuma latiņa nenokrita. Lavilenjē jau bija sācis svinēt zīmīgo panākumu, tomēr tiesneši viņa mēģinājumu neatzina par sekmīgu, jo latiņa bija izkustējusies no vietas un atstājusi tai paredzēto vietu un statņu izbīdījumiem, tā vietā amizantā veidā nostājoties uz pašu statņu konstrukcijas.

«Šai bija jākļūst par izcilu dienu manā karjerā, bet tā vietā esmu palicis ar nepiepildītu sajūtu. Es zinu, ka esmu augstumu pārvarējis. Esmu visu laiku otrs labākais kārtslēcējs,» paziņoja Lavilenjē. «Visi šie noteikumi ir stulbi. Mūsu ceļš līdz rekordiem jau ilgi tiek sarežģīts. Pirms 20 gadiem ar tā laika noteikumiem man nebūtu problēmu pārspēt Bubku.»

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu