Eiropas čempioni spāņi pievieno pasaules zeltu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

Par pasaules kausa uzvarētājiem futbolā svētdien vakarā kļuva Spānijas futbolisti, kas finālā ar 1:0 papildlaikā uzvarēja Nīderlandes izlasi.

Uzvaras vārtus Spānijas izlases sastāvā mača 115. minūtē guva Andress Injesta. Spānijas izlase pasaules kausu ieguva pirmo reizi vēsturē.

Pirmajā puslaikā spāņi kontrolēja spēles gaitu. Nepārtrauktā bumbas kontrole nokaitināja  Nīderlandes futbolistus un viņiem bieži nācās pārkāpt noteikumus. Labas izdevības gūt vārtus bija Serhio Ramosam, taču tās palika neizmantotas un pirmais puslaiks noslēdzās ar 0:0.

Mača otrajā daļā Nīderlandes futbolisti aktivizējās, vairākkārt apdraudot pretinieku vārtus, taču arī oranžajiem veiksme neuzsmaidīja. Atklāt rezultātu varēja Arjēns Robens, savukārt spāņiem ar galvu bumbu pāri vārtiem raidīja Ramoss. Pēc 90 minūtēm 0:0 un sekoja pagarinājums.

Uz maiņu uznākušais Sesks Fabregass varēja spāņiem atnest uzvaru jau mirkli ātrāk, bet ko nepaveica viņš, to 115. minūtē izdarīja Injesta. Fabregass piespēlēja soda laukumā un Injesta ar netveramu sitienu pārspēja Mārtenu Stekelekenburgu.

«Apollo» jau vēstīja, ka mačā par trešo vietu sestdien Vācijas izlase ar 3:2 pieveica Urugvaju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu