Eiropas gada cilvēks Latvijā — žurnāliste Ina Strazdiņa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šā gada aptaujā par Eiropas cilvēku Latvijā atzīta Latvijas Radio žurnāliste Briselē Ina Strazdiņa.

Viņa ir vienīgā mūsu valsts žurnāliste, kas ikdienā strādā Briselē un informē sabiedrību par aktualitātēm Eiropā, aģentūru LETA informēja Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš.

Otrdien svinīgajā apbalvošanas pasākumā Rīgas Latviešu biedrības namā, uzrunājot klātesošos, 2005. gada Eiropas cilvēka Latvijā titula ieguvējs, toreizējais Eiropas Parlamenta deputāts un tagadējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) atzina, ka šis tituls apliecina tā ieguvēja ticību Eiropas idejām un vēlmi paplašināt sabiedrības zināšanas par Eiropas jautājumiem.

«Latvijai ir gaiši prāti, talantīgi cilvēki un izcili profesionāļi,» vērtēja premjers.

Tāpat viņš uzsvēra, ka Eiropas gada cilvēka Latvijā titula iegūšana ir ne tikai kā atzinība par paveikto darbu, bet uzliek arī pienākumu savu darbu turpināt daudz augstākā kvalitātē.

Šā gada balsojumā pirmo reizi piedalījušies arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi. Izvirzot šim titulam Strazdiņu, cilvēki norādījuši, ka viņai raksturīga profesionalitāte un pašaizliedzīgums.

Aptaujas dalībnieki atzīst: «Fantastiskas darba spējas, žurnālistes talants un spēja izstāstīt notiekošo Briselē tā, ka arī manam vectētiņam, klausoties radio, kļūst skaidrs.» Tāpat tiek norādīts, ka žurnāliste profesionāli ziņo par Eiropas Savienības aktualitātēm arī laikā, kad Latvijas Radio tam nav finansējuma.

«Visi Latvijas mediji slēguši birojus Briselē, bet Ina šeit turas ar savu gara spēku, pēc savas iniciatīvas un pārliecības. Viņa ir Eiropas gada cilvēks ar lielo burtu un pēc būtības!» norādījis kāds aptaujas dalībnieks.

Strazdiņa Latvijas Radio strādā kopš 2004. gada un 2006. gadā sākusi strādāt kā korespondente Briselē, ziņojot gan par notikumiem Eiropas Savienībā, gan NATO. Kopš 2009. gada viņa veido arī reportāžas laikrakstam «Latvijas Avīze» un Latvijas Televīzijai.

Ina Strazdiņa 2001. gadā ieguvusi Latvijas Žurnālistu savienības balvu «Žurnālistikas cerība».

Otro reizi nominācijas vēsturē titulu iegūst žurnālists. 2006. gadā to ieguva toreizējais «Radio SWH» žurnālists Ģirts Salmgriezis.

Kā LETA jau ziņoja, balsojumā, kurā tiek noskaidrots Eiropas gada cilvēks Latvijā, bija izvirzījušies trīs līderi — Jaunā Rīgas teātra vadītājs Alvis Hermanis, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (PS) un Latvijas Radio korespondente Briselē Ina Strazdiņa.

Starp kandidātiem uz Eiropas cilvēka Latvijā titulu tika minēts arī Eiropas Komisijas Ekonomikas un finanšu lietu direktorāta darbinieks Gatis Eglītis, Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere (PS), Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītāja Žaneta Jaunzeme-Grende, iniciatīvas «Lielie bērnu slimnīcai» pārstāvis Gints Knoks un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Eiropas kustības Latvijā rīkotais konkurss šogad notika jau 12. reizi. Pērn par Eiropas gada cilvēku Latvijā tika atzīts toreizējais Eiropas Parlamenta deputāts, pašreizējais Rīgas domes deputāts Ģirts Valdis Kristovskis (PS).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu