Eiropas Jauniešu parlamenta konference Rīgā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: UNDP in Europe and Central Asia, CC BY-NC-SA 2.0

Vairāk nekā 250 jaunieši no 33 valstīm Rīgā sanāks uz Eiropas Jauniešu parlamenta rīkotu konferenci

No 2014. gada 15. līdz 23. martam Rīgā, Rīgas Biznesa skolā notiks Eiropas Jauniešu parlamenta 75. Starptautiskā konference, kurā vairāk nekā 250 jaunieši no 33 dažādām valstīm diskutēs par svarīgām un aktuālām problēmām, ar kurām Eiropas valstis un sabiedrība saskaras ik dienu.

Pasākumā jaunieši vispirms nodarbosies ar komandas saliedēšanas aktivitātēm, kuras ļaus īsā laika brīdī iepazīt vienam otru un uzlabos jauniešu savstarpējo sadarbību. Pēc tam, sadaloties 15 komitejās, dalībnieki veidos kopīgas rezolūcijas, kurās paudīs savu skatījumu un risinājumus katrai komitejai īpaši formulētajām problēmām. Visbeidzot delegāti prezentēs un aizstāvēs savas rezolūcijas un diskutēs par citu rezolūcijām Ģenerālajā asamblejā.

Eiropas Jauniešu parlamenta konferences sniedz jauniešiem vienreizēju pieredzi, kas ļauj iepazīt jaunus cilvēkus no dažādām valstīm, iegūt jaunas prasmes, iemaņas un pieredzi, uzlabot svešvalodas zināšanas un veicināt pilsonisko līdzdalību. Tajā pašā laikā konferencēs ir arī dažādi vakara pasākumi, kuri jauniešiem ir iespēja brīvi izpaust savus talantus un socializēties. izpausties un socializēties.

Konferences patroni ir Edgars Rinkēvičs, Latvijas ārlietu ministrs, Solvita Āboltiņa, 11. Saeimas priekšsēdētāja, un Sandra Kalniete, Latvijas pārstāve Eiropas Parlamentā.

Eiropas Jauniešu parlaments ir viens no Eiropas lielākajām platformām, kas ir veltīts jauniešu starpkultūru dialogam, politiskām debatēm, izglītojošam darbam un ideju apmaiņai. Tā ir nevalstiska, nepartejiska organizācija, kuras tīkls sniedzas 36 dažādās valstīs.

Eiropas Jauniešu parlamenta oficiālā pārstāvniecība Latvijā ir Latvijas jauniešu organizācija «Tellus», kura ir bezpeļņas un sabiedriskā labuma statusa organizācija. «Tellus» uztur kontaktus ar pārējām Eiropas Jauniešu parlamenta pārstāvniecībām un organizē dažādus pasākumus, kuri ir mērķēti uz jauniešu integrācijas, tolerances un pilsoniskās līdzdalības veicināšanu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu