Eiropas rallijkrosa čempions Nitišs testē «Supercar» klases auto (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.rallycrossrx.com

Latvijas jaunais rallijkrosa talants Reinis Nitišs, kurš nesen triumfēja Eiropas rallijkrosa čempionātā «Super 1600» klasē, svētdien testējis «Supercar» klases «VW Polo R» automašīnu.

Šie testi «Marklund Motorsport» komandā viņam bija kā balva par triumfu Eiropas čempionātā. Pie šādas iespējas tika arī Dereks Tohils, kurš šajā sezonā izcīnīja «TouringCar» klases čempiona titulu.

Kā zināms, 17 gadus vecais Nitišs Eiropas čempiona titulu sev nodrošināja septembra beigās, turklāt to paveica posmu pirms sezonas beigām. Latvietis visā sezonā uzvarēja sešos no astoņiem posmiem.

«Tas bija interesanti, «Polo» ir ātrākā mašīna, ar kādu esmu braucis līdz šim. Mašīnas starta uzrāviens ir vienkārši apbrīnojams, tāpat bremzes ir daudz labākas, nekā cerēju. Šī iespēja lika man saprast, kā ir braukt ar šāda veida auto,» pēc brauciena atzinis Tohils.

Arī Nitišs atzinis, ka testa mašīna bija ļoti labi sagatavota. «Sākumā bija ļoti grūti pierast pie šīs mašīnas, bet sajūtas bija lieliskas. Auto ir ļoti labs, turklāt ar katru nobraukto apli sajutos labāks un labāks. Šī mašīna ir ļoti ātra, tāpēc viss notiek daudz ātrāk, nekā esmu pieradis «Super 1600» klasē. Šī ir labākā mašīna, ar kādu esmu braucis. Šobrīd cītīgi strādāju, lai piesaistītu sev budžetu braukšanai pasaules čempionātā, tāpēc ir lieliski aizvadīt testus un pierādīs sevi šāda veida notikumos.»

Abi braucēji testa laikā nobrauca 16 apļus.

Kopā ar testiem abi sportisti iegūs arī naudas balvas un kausus, ko saņems Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) balvu pasniegšanas ceremonijā janvārī.

Pie «Supercar» klases automašīnas stūres Nitišs gan pirmoreiz sēdās jau sestdien, kad ar Uģa Trauberga «Citroen» automašīnu piedalījās Zviedrijas rallijkrosa čempionāta posmā. Kā vēsta portāls «go4speed.lv», viņš izcīnījis septīto vietu desmit sportistu konkurencē.

Kā ziņots, Eiropas čempionāts rallijkrosā no 2014.gada pārtaps par pasaules čempionātu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu