«Eirovīzijas» pusfinālā būs dzirdama arī Mārtiņa Freimaņa dziesma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ļoti iespējams, ka dziesma «Hop» ir Mārtiņa pēdējā ierakstu studijā fiksētā dziesma, pirms viņa traģiskās aiziešanas.  Dziesmu producējis pats Mārtiņš sadarbībā ar savu ilggadējo studijas partneri Midi, kopīgi veidojot dziesmas struktūru un atsijājot visu lieko.

Kā stāsta grupas «Blitze» dalībnieki, tad: «Dziesma «Hop» tika radīta, kā jau tas parasti Mārtiņam bija ierasts, uzreiz un ļoti ātri, lai gan pamatideja viņam bija galvā jau sen gatava. Vienojāmies par to, ka dziesmā būs daudz jautrības un attiecīgi arī tas pats uz skatuves. Dziesmas tēma- mīlestība, tiek apspēlēta vientuļnieka acīm un stāsts ir par vientulību ar kuru jāsamierinās, bet vārds pie kura ir jāturas ir «Hop». «Tev būs uz skatuves jālēkā» -    teica Freimis «jo ballīte ir tikai sākusies un tā nekad nebeigsies.»
 
Dziesma «Hop» nebija vienīgā, kuru Mārtiņš bija šogad iesniedzis «Eirovīzijas» atlasei, taču tā bija vienīgā, kas šogad izturēja žūrijas vērtējumu. Viņš to mazliet pārdzīvoja, taču ātri vien aizmirsa un ar azartu metās pie dziesmas «Hop» skatuviskā risinājuma realizācijas. 

«Ja kādā no izdotajām vārdnīcām būtu ierakstīti tādi vārdi, kas spētu izteikt kā mēs šobrīd jūtamies, tad to arī mēs teiktu, bet tādu vārdu nav. Šobrīd mēs varam tikai un vienīgi pateikt «Hop», jo zinām, kurš tā ir teicis un kādā intonācijā. Mirdzošām acīm, smaidu sejā un rūpīgi izplānojot kā un kam ir jābūt, lai tiktu īstenota gan vārda «Hop», gan dziesmas tiešā un slēptā nozīme. Tādēļ apsolāmies šo sestdien, plkst. 21.20 iegriezt kārtīgu ballīti Jūsu TV ekrānos.» saka grupa «Blitze».

Sadarbību ar grupu «Blitze» Mārtiņš jau sāka vairāk kā pirms gada, veiksmīgi palīdzot viņiem realizēt dziesmas «Palodžu bundzinieks» un «Segā ietinies».

Latvijas Nacionālās «Eirovīzijas» dziesmu konkursa atlases pirmo pusfinālu LTV pārraidīs šo sestdien no pulksten 21.20. Tajā tiks parādītas pavisam 10 dziesmas, no kurām tikai piecas uzreiz kvalificēsies finālam. Atlasi veiks gan žūrija, gan skatītāji ar līdzvērtīgām tiesībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu