«Eirovīzijas» uzvaras formulu šogad uzminējusi Dānija (409)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Noslēgusies Eiropas muzikālā cīņa uz «Eirovīzijas» skatuves. 18. maija vakarā par žūrijas un skatītāju simpātijām cīnījās 10 pirmā pusfināla uzvarētāji, 10 otrā pusfināla uzvarētāji, «lielais piecinieks» un rīkotājvalsts - kopā 26 priekšnesumi.

Balsis - 50% žūrijas un 50% skatītāju - noteica, ka šī gada «Eirovīzijas» uzvaras formulu uzminēja Dānijas pārstāve Emelija de Foresta ar dziesmu «Only Teardrops».

Diemžēl Latvijas skatītājiem īkšķu turēšana par savējiem izpalika, jo «PeR» puiši savā pusfinālā neguva pietiekamu atbalstu. Tomēr bija interesanti vērot kā veicas Lietuvas un Igaunijas deleģētajiem pārstāvjiem. Tas gan tik ļoti neatspoguļojās Latvijas balsojumā: Lietuvai 0 punktu, kamēr Igaunijai 10.

PLAŠĀKA FOTOGALERIJA - VISI FINĀLA DALĪBNIEKI

Ar iespēju uzrunāt Eiropu, paziņojot nacionālo balsojumu, tika pagodināta pagājušā gada Latvijas pārstāve Anmary.

LATVIJAS BALSOJUMS (punkti):

12 - KRIEVIJA

10 - IGAUNIJA

8 - NORVĒĢIJA

7 - UKRAINA

6 - DĀNIJA

5 - MALTA

4 - ZVIEDRIJA

3 - AZERBAIDŽĀNA

2 - BEĻĢIJA

1 - GRIEĶIJA

Bukmeikeru prognozes, ka «PeR» puišiem finālu neredzēt, piepildījās, tagad skaidrs, ka viņiem bijusi taisnība arī par fināla uzvarētāju. Vislielākās izredzes tika solītas Dānijas dziedātājai, kura arī plūca uzvaras laurus.

Sākumā Dānijai diezgan sīvi nācās cīnīties ar Ukrainu, Azerbaidžānu, Norvēģiju. Tomēr pamazām tā nostiprināja savas līderpozīcijas, atstājot īpašu intrigu par 2. un 3. vietas ieguvēju. Otro vietu tomēr izcīnīja Azerbaidžānas pārstāvja dziesma, kamēr Ukraina ieguva trešo pozīciju. Ceturtā palika Norvēģijas pārstāve. Te atkal jāmin bukmeikeru prognozes, kuri uzvarai tuvus rezultātus paredzēja kā Norvēģijas, tā Ukrainas spēcīgā vokāla īpašniecēm.

Piektajā vietā palika Krievijas pārstāve, tai sekoja ironiskā alkohola dziesma no Grieķijas.

Komentāri (409)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu