EK apstiprina «Nokia» mobilo telefonu ražošanas biznesa pārdošanu «Microsoft» (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: suanie, CC BY-NC-SA 2.0

Eiropas Komisija (EK) trešdien apstiprināja ASV informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma «Microsoft» plānoto darījumu par 5,44 miljardiem eiro (3,8 miljardiem latu) iegādāties Somijas mobilo telefonu giganta «Nokia» mobilo tālruņu ražošanas struktūrvienību.

EK norāda, ka šis darījums nerada nekādus konkurences riskus.

Saiknes, kas pastāv starp «Microsoft» un «Nokia» viedtelefoniem, «visticamāk, nenovedīs pie konkurentu izslēgšanas no tirgus», teikts komisijas paziņojumā.

Kā ziņots, šo darījumu pagājušajā mēnesī jau apstiprināja «Nokia» akcionāri.

Septembrī «Microsoft» panāca vienošanos, lai iegādātos «Nokia» mobilo telefonu ražošanas struktūrvienību un kompānijas licenču patentus.

Šo darījumu vēl nepieciešams apstiprināt regulatoriem, taču paredzams, ka tas tiks pabeigts nākamā gada sākumā.

Kad septembrī tika paziņots par šo darījumu, «Nokia» pavēstīja, ka tiks veiktas arī vadības izmaiņas. Darījuma nosacījumi paredz, ka kompānijas vadītājs Stīvens Elops pametīs savu amatu un uzņēmuma valdi un pievienosies «Microsoft».

«Nokia» vairāk nekā desmit gadus bija pasaulē lielākais mobilo telefonu ražotājs, taču 2011.gadā šo titulu zaudēja Dienvidkorejas elektronikas uzņēmumam «Samsung».

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu