EK: Vācijai jāatvieglo imigrantu piekļuve pabalstiem (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) uzskata, ka Vācijai vajadzētu padarīt vienkāršāku kārtību, kā imigranti var pieprasīt bezdarba pabalstus, piektdien vēsta laikraksts «Süddeutsche Zeitung».

Vācija imigrantiem, kas ieradušies valstī un kuriem nav darba, nedrīkst liegt programmas «Hartz IV» bezdarba pabalstus, teikts EK paziņojumā Eiropas Savienības (ES) Tiesas prāvā.

EK ar šādu nostāju nākusi prāvā, kas ir ierosināta pēc kādas 24 gadus vecas rumānietes iesnieguma. Rumāniete un viņas dēls Vācijā dzīvo kopš 2010.gada, un Leipcigas darba centrs atteicies viņai izsniegt » Hartz IV» programmas pabalstu. Tad viņa vērsusies tiesā.

Prāvā tiek izskatīts jautājums, vai Vācijā pastāvošā kārtība, ka imigranti, kas ieradušies no citām ES valstīm un nemeklē darbu, nevar pretendēt uz pabalstiem, atbilst ES normām.

Jau piektdien EK preses sekretāre noliedza, ka EK izdarītu spiedienu uz Vāciju, lai tā izsniedz pabalstus imigrantiem bezdarbniekiem.

«Pieņēmumi, ka komisija mudinātu Vāciju visiem ES pilsoņiem bezdarbniekiem viņu valstī izsniegt pabalstus, protams, ir pilnīgi aplami,» sacīja amatpersona.

Tomēr, ja ES Tiesa ievēros EK rekomendācijas, Vācijai būs būtiski jāuzlabo imigrantu piekļuve maksājumiem, pat ja šie imigranti aktīvi darbu nemeklē.

Vācijai ir jāapskata katra pabalstu prasītāja iesniegums, ņemot vērā individuālos apstākļus, norādīja EK.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu