Eklstons: Jaunie F-1 dzinēji televīzijā skan šausmīgi (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Jaunie Pirmās formulas (F-1) dzinēji ir skaļāki nekā gaidīts, izteicies sacensību seriāla vadītājs Bērnijs Eklstons.

Kā zināms, čempionāts nolēmis atgriezties pie turbo dzinējiem, 2,4 litru astoņu cilindru dzinējus nomainot ar sešu cilindru 1,6 litru dzinējiem. Līdztekus citām izmaiņām jaunie dzinēji ir jūtami klusāki par saviem priekšgājējiem, taču to skaņa jau izraisījusi plašas diskusijas starp līdzjutējiem un ekspertiem.

«Motori ir nedaudz skaļāki nekā domājām,» paudis Eklstouns. «Ja vien mēs to skaņu spētu padarīt vēl mazliet lielāku. Tad viss būtu kārtībā.»

Eklstons iepriekš bija kritizējis jaunos dzinējus, bet pēc aizvadītajā nedēļas nogalē notikušās Malaizijas «Grand Prix» izcīņas, kas bija sezonas otrais posms, viņš kļuvis pielaidīgāks.

«Dzinēji televīzijā skan šausmīgi, taču problēma nav tur. Drīzāk nedienas ir cilvēkiem, kuri ir ieradušies sacīkstes vērot klātienē un izbaudīt F-1 atmosfēru,» uzskata sacensību seriāla vadītājs.

Tikmēr pašreizējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no «Red Bull» komandas nebūt nav priecīgs par jaunajiem dzinējiem.

«Ja viss būtu atkarīgs no manis, bolīda aizmugurē būtu 12 cilindru dzinējs, bet baterijas mēs atstātu mobilajos telefonos,» paudis Fetels.

Nākamais F-1 posms jau šonedēļ norisināsies Bahreinā.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs posms Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu