«Eko Gāze» Rīgā uzstādījusi Eiropā pirmo pārvietojamo uzpildes staciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgā darbu uzsākusi Latvijā un Eiropā pirmā mobilā jeb pārvietojamā autogāzes uzpildes stacija. Projektu attīsta uzņēmums «EKO Gāze», kurš ir viens no Latvijas sašķidrinātās gāzes tirgus «pionieriem». Šāda veida autogāzes stacijas modulis ir unikāls projekts Eiropas un pasaules mērogā, atzīts Latvijas patentu valdē, kur pagājušā gada nogalē uzņēmums «EKO Gāze» saņēmis patentu par šo izgudrojumu.

Pārvietojamā autogāzes uzpildes stacija ir aprīkota ar elektronisko norēķinu sistēmu, tā balstās uz pašapkalpošanos par iepildīto autogāzi. Stacija var tikt viegli transportēta un uzstādīta jebkurā citā vietā, kur to atļauj noteikumi. Šādas pārvietojamās autogāzes uzpildes stacijas izvietošanai nav nepieciešams būvprojekts.

Uzņēmuma tālejošais mērķis ir ražot moduļveida stacijas un piedāvāt tās franšīzē Latvijā un citās valstīs, jo franšīzes modelis paredz savas priekšrocības uzņēmējiem. Kā stāsta uzņēmuma «EKO Gāze» pārstāvis Andrejs Laškovs, investīcijas vienas šādas stacijas izgatavošanā veido ap 27 tūkstošiem latu. Uzbūvēt vienu moduli var viena - divu mēnešu laikā. Rīgā plānots uzstādīt septiņas šādas mobilās autogāzes uzpildes stacijas, no kurām pirmā jau atvērta Mūkusalas ielā 59.

Andrejs Laškovs atzīmē, ka šis projekts ir interesants gan kā biznesa ideja ar nākotni, gan arī kā izgudrojums, kas ir unikāls un tajā pašā laikā vienkāršs izmantošanā. Šī izgudrojuma patents pašlaik ir spēkā Latvijā un Baltijā, kā arī iesniegts patentēšanai citās Eiropas valstīs - Polijā, Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā un citās pasaules valstīs..

«EKO Gāze» pati piegādā kvalitatīvu auto gāzi un nodrošina ar to saistīto apkalpošanu. Kā atzīmē uzņēmuma pārstāvis, jaunās pārvietojamās stacijas daudzējādā ziņā ir izdevīgākas par parastajām bāzes stacijām - ražošanas izmaksu ziņā tās ir par 30% lētākas, turklāt neprasa nekādas papildu investīcijas stacijas uzstādīšanas laukuma būvniecībā un iekārtošanā: «Mēs ceram uz potenciālo sadarbības partneru atsaucību. Zemes un degvielas uzpildes staciju īpašnieki jaunās sašķidrinātās naftas gāzes stacijas iegādē ieguldītos līdzekļus var sākt atpelnīt jau mēneša laikā».

Andrejs Laškovs uzsver: «Esam pārliecināti, ka jauno pārvietojamo autogāzes uzpildes staciju uzstādīšana stimulēs autogāzes tirgus attīstību pie mums. Visā pasaulē gāze ir atzīta kā lēta, ekoloģiski tīra degviela. Šobrīd tā ir kļuvusi par populāru alternatīvu degvielas veidu ne tikai Rietumeiropas valstīs, bet arī Latvijā - šogad autogāzes tirgus pieaudzis par 25%, salīdzinot ar pagājušo gadu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu