Ekonomikas ministra intervija ārvalstu TV: šoreiz - «Something Special»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts izpelnījies uzslavas par sniegto interviju telekanālam «AlJazeera», kurā ministrs stāsta par to, kā Latvija piedzīvoja ekonomisko krīzi un to, kāpēc valsts iedzīvotāji uz piespiedu pārmaiņām nav reaģējuši tik asi, kā, piemēram, Grieķijā.

Ministrs intervijā atzīst, ka Latvija pirmskrīzes laikā piedzīvoja ļoti strauju ekonomisko izaugsmi, kas pārspēja citu Eiropas Savienības valstu attīstības tempus. Taču tad Latviju skāra smaga krīze, kas nebija vien finanšu krīze, kas skāra visu pasauli. Pavļuts piemin, ka Latvijā piedzīvoja «nekustamā īpašuma burbuļa plīšanu», kā arī neadekvāti straujo algu kāpumu pirmskrīzes laikā.

Runājot par iedzīvotāju reakciju uz krīzi un no tās izrietošajām sekām, Pavļuts norādīja, ka šī nebija pirmā krīze, ko lielākā daļa iedzīvotāju piedzīvojuši, turklāt cilvēku spilgtā atmiņā ir vēl smagāki laiki.

«Viens no iemesliem ir tas, ka mēs esam postpadomju sabiedrība. Arī pēc Padomju Savienības sabrukuma mēs piedzīvojām grūtus laikus,» sacīja viņš.

Sociālās saziņas tīklos dažādi cilvēki slavē ministra angļu valodas prasmes. Pavļuts atšķirībā no kādreizējā finanšu ministra Ata Slaktera interviju sniedzis ļoti labā angļu valodā, atstājot profesionāļa iespaidu.

Politikas pētniece Inese Voika tviterī raksta: «Paradokss - Pavļutam jāparādās «alJazeeraTV», lai viņu Latvijā pamanītu plašāk. Intervija priecējoši profesionāla, jāizplata tālāk pasaulē.»

Bijusī ekonomikas ministra Arta Kampara preses sekretāre Elīna Bīviņa norāda: «Par Pavļuta angļu valodu vienmēr esmu bijusi sajūsmā - tā ir briljanta, un tomēr tā ir tikai fasāde»

Savukārt mūziķis Jānis Šipkēvics vēstī: «Esmu lepns, ka mums ir Pavļuts. Šajā cilvēkā redzu augstākās amatpersonas potenciālu.»

Publicists Ilmārs Šlāpins tviterī atstājis spilgtu ierakstu: «Daniels «Something Special» Pavļuts»».

Pilnu interviju var noskatīties šajā videomateriālā, sākot no 9.minūtes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu