Ekonomisks, jaunāko tehnoloģiju granulu katls apkurinās Litenes komunālo saimniecību (25)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklāmas foto

Ekonomisks, ērti lietojams un moderns 500 kilovatu granulu katls «Heiztechnik» turpmāk apkurinās Litenes pagasta 5000 kvadrātmetru komunālo saimniecības teritoriju.

«Granulu katla iegāde un uzstādīšana pašvaldībai atmaksāsies apmēram četru gadu laikā,» uzskata Litenes komunālās pārvaldes saimniecības izpilddirektors Vilnis Lapiņš.

Pašvaldības teritorija, kurā ietilpst pagasta iestādes, kā arī sporta zāle, iepriekš tika apkurināta ar malkas apkuri. Tā kā esošais malkas katls bija savu laiku nokalpojis, tika pieņemts lēmums par apkures veida maiņu, turpmāk kurināt ar mūsdienīgu un ekonomisku granulu apkures katlu.

Gulbenes pašvaldības izsludinātajā konkursā tiesības piegādāt un uzstādīt granulu apkures katlu ieguva uzņēmums SIA «EUROTHERMO», kas Latvijā veic Eiropas Savienībā ražotu apkures katlu piegādi, uzstādīšanu, kā arī nodrošina servisu un garantijas pakalpojumus. Vilnis Lapiņš pārliecinājies, ka granulu apkure pašvaldības ēkām ir ekonomiski pārdomāts un izdevīgs risinājums. Nomainot malkas katlu pret granulu katlu, mums bija iespēja samazināt resursus, iepriekš algojām četrus kurinātājus, tagad tikai divus.

Jaunais granulu apkures katls darbojas automātiskā režīmā, iestatot attiecīgus parametrus, tas pats kurina naktī un brīvdienās.

Malkas apkure mums sagādāja zināmas neērtības. Malka bija jāpārkrāmē, lai nodrošinātu malkai vēdināšanos, jāparedz speciāla vieta tās uzglabāšanai. Granulu uzglabāšana mums ir daudz ērtāka, katlu telpā vieglāk uzturēt tīrību un kārtību.»

www.apkuressistemas.eu

Polijā ražotais «Heiztechnik» granuls katls ir unikāls ar savu tehnoloģiju, pašlaik tas ir vienīgais šāda tipa katls Latvijā.

Tas ir aprīkots ar īpašām informācijas tehnoloģijām, kļuvis vēl gudrāks, pats izskaitļo cik bieži un kādā daudzumā jāpadod granulas kurināšanai, kāda temperatūra jāuztur katlā. Līdz ar to jaunais granulu katls ir daudz ekonomiskāks. Salīdzinājumam – iepriekš Latvijā piedāvātie granulu apkures katli darbojās nepārtrauktā degšanas režīmā, savukārt «Heiztechnik 500» granulu katls, automātiski ieslēdzoties un izslēdzoties, uztur nepieciešamo temperatūru.

Iepriekšējo modeļu katli, atkarībā no āra temperatūras, diennaktī patērēja vidēji 400 - 500 kilogramu granulu.

Jaunā tipa 500 kilovatu granulu katls patērē tikai 150 -250 kilogramu granulu diennaktī.

Neskatoties uz to, ka mūsdienīgais katls ir aprīkots ar salīdzinoši sarežģītākām informācijas tehnoloģijām, tā lietošana nav kļuvusi komplicētāka. Uzņēmuma «Eurothermo» pārstāvēto ražotāju apkures katli pirms to ieviešanas visi tiek testēti eksperimentālās laboratorijās. Pierādīts, ka to tehnoloģijas darbojas nevainojami.

www.apkuressistemas.eu

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu