Ekonomists par vienīgo risinājumu Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valstī nekas nemainīsies, kamēr nebūs pārveidota tās pārvaldes struktūra. Valstij jābūt prezidentālai republikai. Tas ir vienīgais risinājums, norāda ekonomikas doktors, Latvijas Universitātes profesors, akciju sabiedrības BDO direktors Andris Deniņš.

Intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» viņš atzina, ka strukturālas pārvaldes pārmaiņas ir absolūti nepieciešamas.

«Mana dziļākā pārliecība ir tāda, ka, tikai pārejot uz prezidentālu valsti ar visām pilnvaru, likumdošanas un Satversmes izmaiņām, ir iespējams strauji attīstīt Latvijas tautsaimniecību,» norāda Deniņš.

Viņš negribot lietot vārdu «reformas», jo šis vārds ir pārlieku nodeldēts, tāpēc viņš lieto vārdu «radikālas izmaiņas». «Šādas izmaiņas valsts attīstībā un valsts veidolā var viest vienīgi prezidentāla valsts,» saka Deniņš.

«Jā, te pastāv risks. Galvenais risks ir – kurš būs pirmais, kāds viņš būs? Ko elektorāts ievēlēs par valsts līderi? Tomēr, domāju, ka mums ir iespējas veidot pozitīvu sabiedrības attieksmi tieši pret tiem cilvēkiem, kuriem patiesi būtu atbilstoša reputācija, zināšanas, atbilstošs statuss, lai ieņemtu valsts prezidenta amatu,» uzskata ekonomikas doktors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu