Ekonomists: Parex banka, visticamāk, būs jāpārdod pa daļām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekonomists Uldis Osis, vērtējot situāciju Parex bankas nākotnē, pieļauj iespēju, ka banku vajadzēs pārdot pa daļām. Pēc viņa domām, tas ir visticamākais variants.

Intervijā žurnālam «Lietišķā Diena» Osis norāda, ka viņš personīgi nelolo īpašas cerības, ka to izdosies pārdot kā banku — visticamāk, to pārdos pa daļām kā filiāles citām vietējām bankām.

«Bankai ļoti svarīga ir uzticība, uzticību atgūt it ļoti grūti,» uzskata ekonomists.

Savukārt jautāts, kā vērtē Parex bankas pārņemšanu, Osis norāda, ka viņš būtu rīkojies citādi — būtu banku pārņēmis un izsludinājis maksātnespēju, ieliktu administratoru un mierīgā garā risinātu lietas tālāk.

«No uzticamiem avotiem man ir informācija, ka pirmajos līgumos ar bijušajiem īpašniekiem ir juridiskas neprecizitātes, tagad būtu jātaisa grozījumi,» atklāj Osis.

Viņš pieļauj iespēju, ka tas ir viens no iemesliem, kāpēc nevarēja vienoties ar kreditoriem — varbūt gan īpašnieku, gan lielo neskaidrību dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu