Eksotika interjerā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.imebeles.lv

Jums nekad nav gadījies, ka atvestais suvenīrs no karstas, eksotiskas valsts uzvedina uz domu, ka esat noguris no vienmērīgā, pelēkā mājas interjera un jums nepietiek eksotisku, drosmīgu, spilgtu krāsu salikumu un formu? Ko iesākt? Mainīt visu dzīvokļa interjeru?

Šoreiz gribam vērst jūsu uzmanību uz Malaizijas vai Indonēzijas stilu. Visvienkāršākais veids, kā panākt šīs eksotikas dvesmu jūsu interjerā, — papildināt māju ar aksesuāriem, pēc kuriem varētu uzreiz noteikt jūsu izvēlēto stilu.

Krāsa

Malaizija ir tropiska valsts ar krāšņu dabu, tāpēc košu un piesātinātu krāsu izmantošana ir loģiska. Droši var izmantot maigas pistāciju krāsas savienojumu ar sārti rozā vai sarkanbrūnu krāsu. Tikpat harmoniski izskatīsies oranža, zila, zelta un vara krāsa. Lielas virsmas (griestus, sienas) vislabāk izvēlēties mierīgā un vienkrāsainā tonī, bet koši lai ir akcenti, detaļas, krāsu plankumi. Tam var izmantot ar zeltu austus indiešu sari, vieglus audumus ar vienkāršu ģeometrisko zīmējumu. Ar ieaustiem smalkiem spoguļiem. Kopējo bildi var papildināt košas spilvendrānas, krēslu apvalki un liels visdažādāko zviļņu skaits.

Mēbeles

Mēbeles, noformējot mājokli Malaizijas stilā, arī ir svarīgas, jo šajā reģionā ir neparasti attīstīts koka griezums. Valsts ir pazīstama ar savām unikālajām mēbelēm — kā pītām, tā arī no vesela koka veidotām. Parasti mēbeles tiek taisītas no tīkkoka vai mahagonija. Malaiziešu interjerā svarīgi un neiztrūkstoši ir tā saucamie rafla krēsli un tradicionālie lemari — lieli skapji no tumša tīkkoka ar apzeltītu koka griezumu.

Toties mūsu klimatā vislabāk iederēsies angļu koloniāla stila mēbeles, kurus jau daudzus gadus, uzturot tradīcijas, taisa malaiziešu meistari.

Grīda

Var izmantot šādas koksnes:

Kempas — sarkanas krāsas koksne. Tai piemīt neparasti koša krāsa — no zeltaina dzintara līdz tumši oranžai. Tas piešķir istabai neatkārtojamu skatu. Bet šī koksne ir unikāla arī ar savu neparasto izturību un augsto cietību.

Merbau — pamattonis brūns — no gaiša līdz tumšam, vietām ar dzeltenām dzīslām. Tai piemīt lieliskas fiziskās īpašības — cieta, izturīga, mitrumizturīga. Abas koksnes ir ideālas grīdas virsmai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu