Eksperte: Attīstītājiem tagad būtu jāsāk jauno projektu būvniecība (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Tiem nekustamo īpašumu projektu attīstītājiem, kas vēlas šajā tirgū strādāt, jauno projektu būvniecība būtu jāsāk tagad. Pēc diviem gadiem sāks pietrūkt dzīvokļu par saprātīgu cenu un ar labu kvalitāti, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja namu apsaimniekošanas nozares eksperte Laimdota Šnīdere.

«Attīstītājiem vairāk būtu jādomā par dzīvokļu būvi īres tirgum, jo šim segmentam ir attīstības potenciāls. Patlaban teju nav sastopams tipisku īres māju piedāvājums, ir tikai daži uzņēmumi, kas izsolēs ir nopirkuši dzīvokļus un tagad ir īres tirgus dalībnieki. Tiesa, šie dzīvokļi un mājas nav īsti piemērotas īrei, jo īres tirgum ir jābūvē mazliet citādi,» sacīja Šnīdere.

Viņa uzskata, ka vēl ilgi saglabāsies tendence, ka jaunos projektus būvē tikai tie attīstītāji, kuriem ir spēcīgs atbalsts no ārzemju mātesuzņēmuma, un uzņēmumi, kuri pārcieta krīzi, nebankrotējot, tie arī patlaban strādā un strādās.

Jautāta, vai jauno projektu būvniecības apjomi varētu augt vai arī tuvākajos gados tomēr valdīs piesardzība, Šnīdere sacīja, ka, viņasprāt, apjomi būs piesardzīgi.

«Vēl kādu laiku atcerēsimies krīzes mācības, un tas ir labi. Pārdzīvotais burbulis un tā plīšana ir iemācījuši pieņemt lēmumus, kas atbilst tirgus prasībām. Pircēji lēmumu pirkt dzīvokli vai nepirkt pieņems ļoti rūpīgi,» uzskata Šnīdere.

Šnīdere bijusi Latvijas Universitātes (LU) Fizikas un matemātikas fakultātes pasniedzēja, vadījusi dzīvokļu īpašnieku kooperatīvo sabiedrību «Augstskola». 1999.gadā ar LU Senāta apstiprinājumu kļuvusi par izpilddirektori SIA «Latvijas Universitātes fonds». No 2007.gada SIA «Pilsētmāju institūts Urban Art» valdes priekšsēdētāja un dzīvokļu īpašnieku biedrības «Augstskola» valdes priekšsēdētāja līdz 2011.gadam. SIA «Pilsētmāju institūts Urban Art» 2009.gadā tika atzīta par maksātnespējīgu, un 2010.gadā tika sākta uzņēmuma bankrota procedūra. Patlaban Šnīdere kā apsaimniekošanas nozares eksperte sniedz konsultācijas vairākiem uzņēmumiem.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu