Eksperti izskaitļojuši, cik Latvija zaudēs, ja vairs nebūs «Jaunā vilņa»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» vairs nenotiks Jūrmalā, Latvija katru gadu zaudēs aptuveni 20 miljonus latu.

Ar šādu skaitli klajā nācis žurnāls «Otkritij gorod», aptaujājot vairākus ekspertus.

Bijušais Jūrmalas pilsētas mērs Romualds Ražuks norādījis, ka valsts tīrā peļņa no viena konkursa bijusi 8 miljoni latu.

Ražuks žurnālam skaidrojis, ka veicot aprēķinus, -  pārskatot viesnīcu izcenojumus, kurās uzturas mākslinieki, transportu, diskotēku izmaksas, kā arī lidostas ieņēmumus, kas konkursa laikā pieņem aptuveni 40 privātās lidmašīnas,  kopsummā sanāk aptuveni 8 miljoni latu.

Savukārt Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas pārstāvis Elmārs Kovaļevkis atzīmējis, ka vēl papildus vienu miljonu latu no konkursa nopelna sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi.

Eksperti tāpat uzskata, ka Jūrmala gūst tūristu pieplūdumu no reklāmas, ko nodrošina «Jaunā viļņa» translācijas Krievijas televīzijā.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu