Eksperts: Latvijā vairums uzņēmumu nepareizi montē logus (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Latvijā cilvēki bieži saskaras ar problēmu – tiek ielikti jauni, kvalitatīvi logi, bet jau pēc pāris gadiem tie laiž cauri aukstumu, mitrumu un troksni. Tas tāpēc, ka siltumizolācijas putas, ar ko parasti hermetizē logus, pāris gadu laikā noārdās. Lai tas nenotiktu, putas jāpasargā ar speciālām montāžas lentēm.

«Labo logu aģentūras» eksperts Juris Biršs stāsta, ka vairums siltumizolācijas putu sastāv no polimēru vielas, un tajās 80 procenti ir gaiss. Tādēļ montāžas šuvē (starp loga rāmi un fasādi) iestrādātās putas ātri zaudē savas siltumizolācijas īpašības apkārtējās vides – gaisa, mitruma un sala ietekmē.

Ja āra gaisa temperatūra ir zem nulles, savukārt iekštelpās ir silts, montāžas šuvē veidojas kondensāts – mitrums, tas notek gar logu, veicinot pelējuma veidošanos ap un zem logiem, kā arī uz sienām.

Biršs uzsver: «Ja reiz saimnieki nolēmuši logus hermetizēt ar siltumizolācijas putām, tad ir jāizmanto pilnīga tehnoloģija, siltumizolācijas putas jāpasargā ar speciālām montāžas lentēm. Tas nodrošinās to, ka mitrums no āra un iekštelpām neiekļūs montāžas šuvē, nebojās siltumizolāciju. Ja arī šuvē veidosies kondensāts, mitrums nevarēs izkļūt ārā, netecēs, līdz ar to arī neveidosies pelējums.

Ar montāžas lentēm siltumizolācijas putas arī labāk kalpos.

Tehnoloģija ir samērā vienkārša - montējot logu, tos no iekšpuses un ārpuses nolīmē ar montāžas lentu. Iekšpusē lente ir ļoti necaurlaidīga, tā darbojas kā tvaika barjera, neļauj iekštelpu gaisam un mitrumam iekļūt montāžas šuvē. Lente no ārpuses savukārt nelaiž montāžas šuvē āra gaisu un mitrumu. Tiesa, ārpusē lente nav tik blīva, tādēļ tā nodrošina arī zināmu ventilāciju siltumizolācijas putām.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu