Eksperts: Maikls Džeksons bijis atkarībnieks 15 gadus (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Popmūzikas zvaigzne Maikls Džeksons pēdējos 15 dzīves gadus bija atkarīgs no recepšu medikamentiem, trešdien prāvā pret koncertu kompāniju AEG liecināja narkologs.

Petross Levuniss sacīja, ka Džeksons atkarību esot slēpis tik rūpīgi, ka koncertu rīkotāji neesot varējuši zināt par risku, gatavojoties 2009.gadā paredzētajai turnejai, vēsta mūzikas žurnāls «Rolling Stone».

Turpretī dziedātāja ģimenes advokāts uzstāja, ka tas esot labi zināms fakts, jo 1993.gadā Džeksons esot pārtraucis savu «Dangerous» turneju, lai iestātos rehabilitācijas klīnikā. «Ja jau viņš to pavēstīja visai pasaulei, tad jau tā nav nemaz tik privāta lieta, vai ne?» retoriski jautāja advokāts Maikls Koskovs.

Par Džeksona netīšu nonāvēšanu apsūdzētais ārsts Konrāds Marijs 60 vakarus pēc kārtas esot devis popmūziķim propofolu, lai palīdzētu cīņā ar bezmiegu. Kā zināms, Džeksons mira 2009.gadā no spēcīgu medikamentu kokteiļa.

Levuniss skaidroja, ka atkarības gadījumā smadzenēs tiek pārņemti «baudas centri». «Maikla Džeksona atkarība bija diezgan nopietna,» viņš norādīja.

Narkologs uzskata, ka Marija un Džeksona attiecības esot bijušas pārāk tuvas, lai attiektos pret mūziķi kā pret pacientu.

«Ļoti tuva draudzība starp atkarīgu pacientu un ārstu ir problemātiska,» viņš paskaidro. «Tas pacientam ļauj daudz vieglāk pieprasīt medikamentus, savukārt ārstam ir grūtāk atteikt.»

Lietas izskatīšana turpinās jau gandrīz trīs mēnešus. Domājams, ka tā noslēgsies septembrī.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu