Elektroapgāde sniega dēļ traucēta aptuveni 30 000 klientu; situācija nopietna (69)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Lita Krone/LETA

Šodien plkst.13 situācija elektrotīklā nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ ir mainīga, elektroapgāde sniega dēļ ir traucēta aptuveni 30 000 klientiem, liecina AS «Sadales tīkls» operatīvā informācija.

Elektroapgāde tai skaitā traucēta Kurzemē – Kuldīgas, Saldus, Aizputes un Priekules novados, kā arī valsts centrālajā daļā – Ķekavas, Siguldas, Jūrmalas un Ogres apkārtnē.

Aktīvs elektrotīkla bojājumu novēršanas darbs noris Latvijas rietumu un centrālajā valsts daļā. Iedzīvotājiem jāievēro pastiprināti drošības pasākumi elektrolīniju tuvumā.

Kā liecina Latvijas Vides, Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centra informācija, stipra snigšana atsevišķos rajonos vēl saglabāsies arī priekšpusdienā, kā rezultātā sniega sega paaugstināsies par sešiem līdz astoņiem centimetriem (cm).

Situācija ir ļoti nopietna, jo gaisa vadu līniju trasēs zeme nav sasalusi, tādēļ ir apgrūtināta elektromontieru piekļūšana bojājumu vietām īpaši mežainos apvidos. Slapjā sniega smagums noliec ārpus aizsargjoslām augošos kokus un ievērojamais smagums pārrauj gaisvadu līnijas. Snigšanas laikā pasliktināsies redzamība līdz 500-1000 m.

AS «Sadales tīkls» mobilizējusi 74 elektromontieru brigādes un aktīvi novērš bojājumus elektrotīklā, lai visiem klientiem, kuru elektroapgāde šobrīd ir traucēta, to atjaunotu pēc iespējas ātrāk.

Papildus darbu šodien Ķekavas, Salaspils apkārtnē, gan Kurzemē – Kuldīgas novadā veiks helikopters, lai operatīvāk apsekotu līnijas un paātrinātu bojājumu novēršanas laiku.

«Sadales tīkls» norāda, ka aktīvajā darba procesā ir ļoti grūti nosaukt precīzu klientu skaitu, kas ir bez elektrības sniega dēļ, jo ir papildus jāatslēdz elektrolīnijas posmi, lai nodrošinātu elektroapgādi no citām transformatoru apakšstacijām, tāpēc ir laika periodi, kad bez sprieguma palikušo klientu skaits ir svārstīgs. Kad kāds no vidējā sprieguma bojājumiem ir novērsts, elektroapgāde tiek atjaunota plašākam klientu lokam.

Turpinoties ilgstošai snigšanai, svētdien «Sadales tīkla» dispečeri un operatīvās izbraukumu brigādes strādā paaugstinātā režīmā, veicot bojājumu lokalizēšanu un novēršanu sarežģītos apstākļos. Tiek plānots piesaistīt arī papildus darbuzņēmēju brigādes. Brīvdienās daudzviet ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, īpaši uz mazākas nozīmes ceļiem – tie ir apledojuši, ar biezu sniega slāni un neizbraucami.

Gadījumos, ja tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiek informēti ar īsziņas palīdzību. Par bojājumiem īsziņas tiek sūtītas tikai uz datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni.

«Sadales tīkla» dispečeri seko līdzi situācijai vidējā sprieguma un zemsprieguma elektrolīnijās, operatīvi vadot bojājumu novēršanas darbu, savukārt uzstādītās IT sistēmas nodrošina informatīvo saiti ar klientiem, ziņojot par brīdi, kad elektroenerģijas piegāde klienta objektā ir atjaunota.

Tā kā joprojām ir vērojami nokrišņi, «Sadales tīkls» aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Sniegs var izraisīt situācijas, kad var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību.

Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz «Sadales tīkla» Klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu