Ēlerte atbild Latvijas Kokrūpniecības federācijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kultūras ministrija tāpat kā Latvijas Kokrūpniecības federācija ir ieinteresēta, lai LNB celtniecībā tiek izmantoti Latvijas materiāli, atbildot uz [s:39000].

Ministre norāda, ka Latvijā ir ražots ēkas celtniecībā izmantotais betons, fasāžu konstrukcijas un fasāžu stikla paneļi, daļa dzelzsbetona armatūras.

Mūsu pienākums pret sabiedrību ir nodrošināt, lai visi būvdarbi un interjera darbi tiek veikti, piemērojot ļoti augstas kvalitātes standartus, un bibliotēka tiek iekārtota ar kvalitatīvām un ilgtspējīgai ekspluatācijai paredzētām mēbelēm un aprīkojumu. Lēmums par to, ka bibliotēkas grīdas tehniskajā specifikācijā tiek iekļauta Kanādas kļava, tika pieņemts dēļ tās tehniskajiem un vizuālajiem parametriem, pārbaudot citus iespējamos grīdas seguma materiālus, to cietību, kvalitāti un ilgtspējību un diskutējot ar ekspertiem un arhitektu Birkertu, kurš sabiedrības interesēs noteicis ļoti augstus standartus bibliotēkas būvniecībai un interjera kvalitātei.
 
Vienlaikus būvniecības laikā Kultūras ministrija ir veicinājusi iespējamās izmaiņas projektā, lai ēkas interjerā iespējami liels īpatsvars būtu Latvijā ražotajai koksnei. Kultūras ministrija ierosināja iekštelpu arhitektūras koka izstrādājumos – durvju, sienu paneļos, u.c. izmantot bērzu. Projekta autors un būvnieki ir saskaņojuši šīs izmaiņas projektā.
 
Arī mēbeļu apdari galvenokārt ir paredzēts veikt no augstas kvalitātes bērza, kas plaši pieejams Latvijā. Mēbeļu iepirkumu konkursi saskaņā ar apstiprināto Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas grafiku tiks uzsākti līdz 2011. gada decembrim. Aicinu visus Latvijas koksnes ražotājus, pārstrādātājus un mēbeļu ražotājus uzmanīgi sekot iepirkumu konkursu sludinājumiem šī gada rudenī, lai varētu savlaicīgi sagatavot piedāvājumus mēbeļu piegādei.
 
Nacionālā bibliotēka pārcelšanos uz jauno ēku un tās aprīkošanu ar mēbelēm varēs uzsākt tikai pēc būvdarbu pabeigšanas. Tāpēc aptuvenais jaunās ēkas iekārtošanas un mēbeļu piegādes laiks varētu būt no 2012.gada otrās puses līdz 2013. gada vidum.  
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu