Ellīgā adžika visai ģimenei (37)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autores foto

Vairāki «Apollo» lasītāji uzsver, ka elles iesūtītā recepte ir visu laiku labākā adžikas recepte. Tāpēc, pēc viņu lūguma, šo recepti atkal ceļam dienas gaismā, lai saimnieces var sagatavot krājumus ziemai.

«Apollo» pastāvīgā lasītāja elle dalījās ar savu recepti. Pēc elles lūguma, saglabājam viņas rakstīšanas stilu.

Tā kā rudens vēsmas jau ir jūtamas gaisā, tad šis ir laiks, kad liela daļa ir aizņemti ar konservēšanas darbiem, tai skaitā arī es. Mana ģimene ir iecienījusi manu gatavoto adžiku, vīrieši ēd ar karotēm pa taisno no burciņas, pat bērni to ēd kāru muti (tas protams tāpēc, ka nesmādē ķiplokus).

Veselīga un vēsos vakaros pat uz maizītes pie kādas zupiņas...uhh kā sasilda! Es to izmantoju arī pievienojot dažādiem gaļas ēdieniem, zupām, pat var pievienot pie svaigo tomātu salātiem, mazliet asumiņam.

Tātad....

  • 2.5 kg sarkanu tomātu (es šoreiz izmantoju ķirsīšu tomātiņus, bagāta raža šogad)
  • 1 kg sarkanā paprika, iztīram sēkliņas (es izmantoju savu, dārzā audzētu, tāpēc man šoreiz gaišā)
  • 1 kg burkānu notīram
  • 1 kg ābolu nomizotu un bez sēkliņām
  • 100 g asie pipari, nogriesti tikai «dupsīši» (var likt vairāk, ja grib, lai adžika būtu asāka)
  • Visu šo samaļ un tad šo masu vāra 1h ik pa laikam apmaisot, starplaikos var paskatīties hokeju, sezona ir sākusies ;)
  • Pēc tam, masu mazliet atdzesē un pievieno:
  • 200 g ķiploku (var arī vairāk, ja sirds tā vēlās, šo var regulēt kā patīk)
  • 1 glāze eļļas (es izmantoju Risso rapšu eļļu)
  • 1 glāze 9% etiķa
  • 1/4 glāzes sāls
  • 1/5 glāzes cukura

Visu kārtīgi samaisa un masu salej karstās, izkarsētās burciņās, aizvāko un gatavs!

Izbaudiet! Bon apetitt!

Ar cieņu,

elle.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu